Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Никола Григоров: Черна хроника на руските „освободителни” мисии за България, българите и родните земи

Никола Григоров

Никола Григоров

Историята трябва да се помни и познава, за да не се повтаря

Никола Григоров

Историческата наука казва,че руските мераци и действия за „освобождаване „ на българите, на България и на българските земи не са от вчера, а имат дълга хилядолетна история.

И понеже често тези хилядолетни и повтарящите се „освободителни мисии“ се забравят, нека си припомним няколко от най-значимите:

1. По времето на българския цар Петър, подкупеният от византийците руски княз Светослав нахлува в България и става причина за загиването на великата цар Симеонова и цар Петрова държава.

При това руско „освобождение“ в Пловдив чуждите войски „освобождават“ от земните им грижи 20 000 българи, като ги набиват на кол!

А в Силистра , руският княз Светослав избива триста български боляри със семействата им, като за късмет във войната срещу доскорошния си съюзник – Византия хвърля български пеленачета с петли в река Дунав.

2. Прочутият византийски император Василий Втори Българоубиец с решаващата помощ на руско-варяжки отряд от 6000 души, изпратен му от руския княз Владимир  разбива Самуил и ослепява 15 000 пленени български войници!

Самият император Василий Втори Българоубиец възнаграждава богато руските наемници за помощта, като им дава една трета от плячката от българските земи.

3. През 1782 година руската императрица Екатерина Втора лансира така наречения "гръцки проект "за възстановяване на Византийската империя на БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ с император нейния внук Константин.

За българите няма и запетайка в този проект.

Явно целта е била да се „освободят„ българските земи от населяващите ги българи!

4. През Руско – турската война 1806 -1812 година почти цяла Северна България е опустошена и опожарена от руските войски.

Тук особено показателен е примерът с тоталното и планомерно опожаряване на Свищов на Кръстовден 1810 година от руските войски!

Сигурно така нестандартно са изразявали руската „обич” към българите, православни християни, считани за славяни като руснаците!

5. След Руско турската война 1828 1829 година, Русия подарява хилядолетните български земи по Моравско на Сърбия, заедно с българите, живеещи там като добитък.

6. По време на борбите на българския народ срещу дивото, безкрайно крадливо и варварско гръцко духовно робство, Русия е изцяло на страната на гръцките духовни, уж православни, а действащи към българите като разбойници.

7. По времето на турското робство Русия чрез посланика си в Цариград граф Николай Игнатиев активно участва в убийството на Апостола на свободата Васил Левски.

Самият граф Игнатиев се хвали за неговите съвети към великия везир по случая и нарича съдебния фарс срещу дякона "щастлив изход от Софийската афера"!

8. С подписването на Сан Стефанския договор от 1878 година, Русия подарява хилядолетната българска Северна Добруджа на Румъния, а българския Нишки санджак на Сърбия, пак заедно с българите там като добитък. Освен това Русия налага военна окупация на България, разходите за която, в размер на 64 тона злато са изплатени от Княжество България и Източна Румелия. На всичко отгоре Русия налага да се разрушат всички крепости по българските земи, разбира се пак за сметка на окупираните българи, сигурно за да изтрият всякакви надежди в българите за освобождение от новите окупатори.

9. Веднага след подписването на Сан Стефанския договор Русия предлага и заедно с Англия подготвят условията на Берлинския конгрес.

10. Русия отказва да признае направеното от българския народ Съединение на Княжество България и Източна Румелия и даже подтиква Турция да окупира Източна Румелия.

11. Русия отзовава своите офицери от Източна Румелия и подтиква Сърбия да ни нападне през 1885 година, а после чрез Австрия спасява от пълен погром агресорката Сърбия.

12. Русия организира поредица от заговори, метежи и убийства с цел компрометирането на младата българска държава и отстраняването на великия държавник Стефан Стамболов и превръщането на България в руска задунайска губерния.

13. Русия изцяло помага на Турция, Сърбия и Гърция в борбите им за ограбване, ,тероризиране и дебългаризиране Македония. Затова и налага сръбския митрополит Фирмилиян в Скопие.

14. Русия най –активно участва в Санкт Петербургската конференция от 1913 година, на която се решава хилядолетната българска Силистра да бъде дадена на Румъния.

15.Русия организира, координира и провежда погрома на България през 1913 година:

- Отказва да изпълни договора си за взаимна помощ срещу Румъния и Австро Унгария с България от 1902 година.

- Насъсква съседите ни срещу България.

- Отказва да изпълни арбитража по Сръбско българския договор от 1912 година.

- Подтиква Румъния да ни нападне, като при това дава понтонни мостове на румънската армия да мине Дунав и помага на румънската армия при самия десант.

- подтиква Турция да нахлуе в Източна Тракия.

И всички предателства са подпомогнати от главните руски слуги в България – националните предатели Фердинанд, Гешев, Данев и Радко Димитриев – Наполеончето.

16. По време на Първата световна война Русия:

а. Бомбардира Варна и Балчик.

б. Участва с 200 хилядна армия във военните действия в Добруджа, а с 50 хилядна армия във военните действия срещу нашите войски в Македония.

Тук специално следва да се посочи Добричката епопея - 5-7 септември 1916 година. Добрич е атакуван от две  руски дивизии, от  30 000 души, от една сръбска дивизия и една румънска бригада.

17. След победата на болшевишката революция, се засилва особено много руската антибългарска терористична дейност. Неин плод са атентатът в църквата „Света Неделя“, Септемврийския метеж 1923 година и възникването на многобройни терористични чети, които сеят терор, убийства и повсеместни грабежи.

18. След 1941 година Русия рязко засилва терористичната си дейност в България чрез различни скъпо платени диверсанти и комунистически терористи.

19. През септември 1944 година Русия обявява война на България и пряко я окупира за няколко години.

През този период на окупация:

- Червената армия налага на власт хора от утайката на българското общество – терористи, криминални престъпници и национални предатели.

- България е ограбена така, както никога не е била плячкосвана в цялата ни история.

- Над 100 000 българи от политическия, военния, стопанския, духовния и научния елит на България са избити от съветските колониални власти.

- Стотици хиляди българи са хвърлени по лагери и затвори,  наложен е  терор, какъвто никога не е виждан по българските земи.

В резултат на тази окупация татковината ни преживява третата национална катастрофа.

20. След 1944 година Съветска Русия налага в България болшевишките порядки и превръща най-напредналата балканска държава в социалистически концлагер с всичките му античовешки атрибути.

21. Съветска Русия активно участва в сътворяването и налагането на идиотската антибългарска лъжа, наречена  македонизма. Основната и цел е претопяване, обезродяване и сърбизиране на българите от Македония.

Затова и най ревностния защитник на сръбската терористична шайка ОМО „Илинден“ в Съвета на Европа наред със Сърбия е „славянската ,православно християнската„ Русия.

И днес в руските университети се изучава сръбско-руският антибългарски идиотизъм, наречен македонски език.

22. След комунистическия вътрешно партиен преврат от 1989 година, руските колониални власти донесоха на България Четвъртата национална катастрофа.

Чрез повсеместни грабежи в енергетиката ,разбойническа приватизация, банкови машинации, мизерни заплати, жестоки данъци, съсипано здравеопазване и образование, руските колониални еничари фактически прогониха над два милиона българи в чужбина, за да търсят прехрана, нормален живот и спасение от дивите руско болшевишки орди, които с политическа мимикрия и под една или друга форма управляват България от 1989 година досега.

И днес България се заробва, източва и ограбва по най-варварски начин от руските слуги, които  пренасочват финансовия ресурс  в руските джобове чрез:

- Неизгодни договори в областта на енергетиката - Нефтохим Бургас, газови доставки, ядрени разбойнически грабителски централи, строеж на руски газови потоци.

- Фалиране на банки.

- Завладяване на ключови клонове от българската икономика.

- Умишлено заселване на руски граждани по българското Черноморие.

- Неизгодни договори в армията, особено за поддръжката на руските допотопни самолети Миг-29.

Днес никой не може да оспори колосалната „освободителна” дейност на Русия спрямо България и българския народ. „Братушките” дори забравиха и се правят на разсеяни, че  им дадохме четмо, писмо и православно християнство.

Източник/ци: https://faktor.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!