Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Алтернативен Олимпийски огън за изобличаване на 'Кървава Олимпиада’ 2008

Баронеса Керолайн Кокс (Baroness Caroline Cox) съобщи на пресконференция в Лондон за инициативата „Глобална щафета за пренасяне на Олимпийски огън на човешките права с цел изобличаване на ‘Кървавата Олимпиада‘ 2008” (Global Human Rights Torch Relay to Expose the 2008 "Bloody Olympics"). Щафетата ще започне на 9-ти август в Атина и ще премине през повече от 10 страни в Европа, завършвайки в Азия. (Epoch Times)

John Smithies, Epoch Times– UK

Баронеса Керолайн Кокс (Baroness Caroline Cox) съобщи на пресконференция в Лондон за инициативата „Глобална щафета за пренасяне на Олимпийски огън на човешките права с цел изобличаване на ‘Кървава Олимпиада‘ 2008” (Global Human Rights Torch Relay to Expose the 2008 "Bloody Olympics"). Инициативата се радва на подкрепата на бивши и настоящи олимпийци, както и на активисти за човешките права в цял свят.

Алтернативен Олимпийски огън ще бъде пренесен през света преди Олимпийските игри в Пекин, за да се насочи световното внимание към злоупотребите с човешки права в Китай. Щафетата ще стартира на 9-ти август в Атина и ще премине през повече от 10 страни в Европа, завършвайки в Азия.

Г-н Джон Дий (John Dee), един от организаторите на щафетата, каза:

"Ако на Китай се разреши да домакинства следващата Олимпиада без първо да е прекратил своите ниско-нравствени злоупотреби с човешките права и най-вече преследването на Фалун Гонг, вината за това ще се понесе от нравствените стандарти на целия свят.".   

Подкрепената от много бивши олимпийци щафета има за цел да накара Международния олимпийски комитет да се обърне с необходимата сериозност към своята Харта и да предприеме съответните мерки за анулиране на Игрите.  

"Олимпийските игри винаги са били символ на високи нравствени стандарти, изградени върху естествения стремеж за хармония на физическата и духовната сила на човека", каза Мартинс Рубенис (Martins Rubenis), латвийски бронзов медалист от Зимните Олимпийски игри.

"Като атлет, аз не бих могъл да изпитам дълбоко задоволство и удовлетворение от добре свършената работа, ако зная, че стоя върху платформа, изградена за сметка на живота на хиляди хора.", каза той.

Щафетата ще е част от други инициативи за насочване на общественото внимание към продължаващите нарушавания на човешките права от китайската комунистическа партия.

През месец март холивудската актриса Мия Фероу (Mia Farrow) обяви кампания за спиране на подкрепата на Китай за суданския режим, който досега е убил над 400 000 души в Дарфур. Тя каза, че Пекин се намира в уникалната позиция да постави край на клането, но все още отказва да го направи.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!