Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ККП прави студентските организации шпионски агенции

Г-жа Чен Йинг (Chen Ying), бивша съпруга на служител от китайското посолство в Париж. (Epoch Times)

Ai Lin и Ming Wei, Радио Sound of Hope

ФРАНЦИЯ - Бивша съпруга на член от персонала на китайското посолство във Франция разкри в интервю как китайският комунистически режим манипулира студентските асоциации в чужбина, за да ги превръща в свои маши и шпионски агенции.

"Образователният отдел в посолството е отговорен за дейността на студентите в чужбина. Много студентски и някои научни асоциации бяха създадени по нареждане на Отдела за образование в посолството. Тези организации са всъщност тела на комунистическия режим", каза г-жа Чен Йинг (Chen Ying) в своето интервю пред радио Sound of Hope (SOH).

Според Чен, във Франция тези организации включват:

(Union Des Chercheurs et des Etudiants Chinois En France / UCECF),

(Association des Scientifiques et des Ingenieurs Chinois en France / ASICEF),  

(Association des Juristes et des Economistes Chinois en France / AJECF).  

"Тези асоциации бяха създадени и развити под ръководството на Отдела за образование в посолството.", каза Чен.

Освен тези организации, има също така и други асоциации, които са директно създадени от Отдела за образование към посолството в Париж. Въпреки че в тях участват студенти, тези организации са всъщност разклонения на комунистическия режим, само че те са под формата на студентски организации, сподели Чен.

"Президентите на тези студентски асоциации са обикновено финансирани от правителството учащи се. Режимът им предоставя пари за да учат навън; към тях има поставени много изисквания и ограничения", каза Чен.

"Президентите се назначават от посолството и са обикновено финансирани от Студентския център за учащи се в чужбина (Overseas Student Service Centre) или от Комитета на фондацията за учащи се в чужбина (Committee of Overseas Student Foundation).  Те трябва да подпишат договор. Посолството смята тези студенти за по-надеждни и за носители на 'духа на партията'. Те трябва да следват изискванията на режима. Режимът определя как те [трябва да] се държат, за да отговарят на стандарта на режим за това какви трябва да са студентите в чужбина."

Винаги, когато има важна дейност, дипломатите от Отдела за образование в посолството се свързват с лидера на студентската асоциация, за да организира той мероприятия съгласно изискванията на посолството.

"В общи линии заповедта се спуска надолу ниво след ниво - от централния режим до посолството, после до Отдела за образование, до тези лидери на студентски асоциации, и накрая до останалите студентски членове", каза Чен.

Като пример, Чен даде случаят с осъществяване политиката на преследване на медитативната практика Фалун Гонг от страна на китайското посолство във Франция, след като китайската комунистическа партия започна тази кампания през 1999 г..  

"Спомням си, че бях още в посолството, когато преследването тъкмо беше започнало. Режимът беше зает с арестуването на практикуващи Фалун Гонг в Китай. Централният режим спусна много наредби, касаещи най-вече дипломатите и студентите в чужбина. Посолството свика веднага събрание на персонала на посолството и на студентските лидери, като каза да стоят настрана от Фалун Гонг, и ги организира да гледат видео материали, оклеветяващи Фалун Гонг. Беше подсигурено, че всички студентски лидери са наясно с отношението към Фалун Гонг, и че трябва да критикуват Фалун Гонг.".

"Тези ученици всъщност стават маша на режима, негов инструмент. Това е нещо, което не е много удобно за дипломатите да го вършат, но студентските асоциации могат да го правят и (тъй като) имат известно влияние в обществото, от тези студенти се изпълняват много важни проекти. След като изпълнят задачата си, те (студентите) получават възнаграждения... те биват съблазнявани с изгоди", каза Чен.  

"При системата на комунистически режим, човек може да е под пълен контрол, но да не го осъзнава…Тъй като режимът ви финансира да учите навън, те ви контролират финансово. Също така, студентите трябва да контактуват посолството най-късно до десет дни след пристигането им в чужбина. На повърхността изглежда, че те се грижат за студентите, но в действителност това представлява наблюдаване и контролиране."  

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!