Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай: Страната на фалшификатите

Според данни на американския Департамент за защита на държавата (U.S. Department of Homeland Security), 81% от заловените фалшифицирани стоки в САЩ идват от Китай.

Китайската народна република е най-големият източник на фалшифицирани и пиратски стоки, най-вече обувки, дрехи, чанти и компютърни продукти.

Наскоро публикувани резултати от разследвания на Изпълнителния комитет на Европейския съюз (Executive Committee of the European Union) сочат, че две трети от заловените на границите на ЕС фалшифицирани стоки също идват от Китай.

Патрик Девенджиат (Patrick Devedjian), френски министър на индустрията през 2005 г. откри на 18 май с. г. на пазара в Пекин фалшифицирани стоки на марката Lacoste. (Peter Parks/AFP/Getty Images) Чанти-фалшификати на марката Louis Vuitton, изложени в Управлението за индустрия и търговия в Пекин (Beijing Administration for Industry and Commerce).   (AFP/Getty Images)

Миналият ноември немските митнически служби в Хамбург разкриха най-голямата банда за фалшифицирани стоки в света и конфискува 117 контейнера с фалшиви стоки на стойност 517 щ.д., като голяма част от тях пристига от Китай.

Дрехи-фалшификати на известни марки, изложени в Управлението за индустрия и търговия в Пекин (Beijing Administration for Industry and Commerce).   (AFP/Getty Images) Вина-фалшификати, изложени в Управлението за индустрия и търговия в Пекин (Beijing Administration for Industry and Commerce). (AFP/Getty Images)
Очила-фалшификати на известни марки, изложени в Управлението за индустрия и търговия в Пекин (Beijing Administration for Industry and Commerce). (AFP/Getty Images) Обувки-фалшификати на известни марки, продавани на улиците в Шанхай. (AFP/Getty Images)
Маратонки-фалшификати на известни марки, продавани в магазин за обувки в Пекин. (Peter Parks/AFP/Getty Images) Билети-фалшификати в град Чончинг, провинция Сичуан (Chongqing City, Sichuan Province). (China Photos/Getty Images)
Фалшифицирани удостоверения и сертификати в град Ченду, провинция Сичуан (Chengdu City, Sichuan Province). (China Photos/Getty Images)  

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!