Спасението на давещите се е дело на самите давещи се

Синът ми се прибра вчера от Китай след дълга одисея, защото анулираха полета му от Пекин и през много сложни комбинации от прехвърляния по летищата успя да се прибере с два дни закъснение. След всички истерии и ужасяващи новини за опасността от новия вирус, след като всичките ми роднини, колеги и приятели стояхме на нокти докато се прибере – единственото, което се случи от българска страна беше да му връчат едно листче на летището, където пише да се обади на личния си лекар ако се почуства зле.

Автор: Ася Василева, ФБ

Искам да благодаря за последната дискусия на Студио Градът, която се проведе в Студио 5 на 03 февруари за Управлението на кризите и да споделя и личния си опит, във връзка с новата криза с коронавируса.

Синът ми се прибра вчера от Китай след дълга одисея, защото анулираха полета му от Пекин и през много сложни комбинации от прехвърляния по летищата успя да се прибере с два дни закъснение.

След всички истерии и ужасяващи новини за опасността от новия вирус, след като всичките ми роднини, колеги и приятели стояхме на нокти докато се прибере – единственото, което се случи от българска страна беше да му връчат едно листче на летището, където пише да се обади на личния си лекар ако се почуства зле.

Никаква инструкция за карантина, нито за него, нито за нас като негови родители. Разбира се, спряхме го от училище за 14 дни по наше усмотрение. Мъжът ми се освободи от работа, а аз за моя сметка ще изляза в неплатен отпуск, защото гражданската ми съвест не позволява да притесня с присъствието си колеги и приятели, които знаят, че сме потенциални преносители на вируса.

Ако недай си Боже има някаква вероятност чрез нас да плъзне зараза – „Държавата“ няма да направи нищо. Ние имаме картбланш да заразим всички хора от градския транспорт, които бихме срещнали, всичките си колеги по работните места и всички хора от магазините и т.н.

Така че това е ситуацията с коронавируса в Блългария – „Спасението на давещите се е дело на самите давещи се“.

Искам да благодаря за възможността да чуя мненията на водещите по темата за управлението на кризи, които ме насърчиха да действам, водена от личната си отговорност, и в името на общото благо да пренебрегна личнага си загуба /в случая няколкото дни неплатен отпуск/.

Както се дискутираше по време на тази среща – много хора отиват болни на работа и рискуват здравето на всички останали или пък като има такива извънредни ситуации разчитат на „Държавата“ като на някакво божество да им реши проблема и абдикират от личната си отговорност.

Но „Държавата“ това сме „Ние“ и колкото повече се събираме и дискутираме заедно стратегиите за справянето с предизвикателствата в различните аспекти от живота ни, толкова по-силни ще бъдем.

Източник/ци: https://www.lentata.com/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...