Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Коронавирусът вече е до нас - има заразени и в Сърбия, и в Хърватия, предва със страшна сила и към България

Извънредно! Коронавирусът вече е до нас - има заразени и в Сърбия, и в Хърватия

Коронавирусът напредва със страшна сила и към България. Вече две балкански държави оповестиха, че на територията им има заразени. 

Хърватия потвърди първи случай на заразен с коронавирус на територията на страната си. Информацията беше съобщена лично от министър-председателя Андрей Пленкович на извънредна пресконференция. Премиерът призова да не се всява паника.

„Пациентът е в загребската болница по инфекциозни болести. Той е млад човек и има леки симптоми. Да, касае се за коронавирус“, обясни той. „Пациентът е поставен в изолация и състоянието му към момента е добро“, допълни той. Здравният министър посочи, че болният се е намирал в Милано в периода от 19 до 21 февруари. Той се е заразил именно там. Броят на заразените в италианската модна столица продължава да нараства тревожно.

По-рано днес и Сърбия обяви, че двама сръбски граждани са се заразили с вируса, но повече подробности не бяха дадени. За един заразен и в Австрия съобщи телевизия ORF. В България все още официално не се съобщава за нито един поразен от вируса. По нареждане на премиера Бойко Борисов са взети специални мерки срещу заразата.

Икономист: До часове ще обявят, че и в България има коронавирус!

Източник/ци: https://lupa.bg/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!