Коронавирусът вече е до нас - има заразени и в Сърбия, и в Хърватия, предва със страшна сила и към България

Извънредно! Коронавирусът вече е до нас - има заразени и в Сърбия, и в Хърватия

Коронавирусът напредва със страшна сила и към България. Вече две балкански държави оповестиха, че на територията им има заразени. 

Хърватия потвърди първи случай на заразен с коронавирус на територията на страната си. Информацията беше съобщена лично от министър-председателя Андрей Пленкович на извънредна пресконференция. Премиерът призова да не се всява паника.

„Пациентът е в загребската болница по инфекциозни болести. Той е млад човек и има леки симптоми. Да, касае се за коронавирус“, обясни той. „Пациентът е поставен в изолация и състоянието му към момента е добро“, допълни той. Здравният министър посочи, че болният се е намирал в Милано в периода от 19 до 21 февруари. Той се е заразил именно там. Броят на заразените в италианската модна столица продължава да нараства тревожно.

По-рано днес и Сърбия обяви, че двама сръбски граждани са се заразили с вируса, но повече подробности не бяха дадени. За един заразен и в Австрия съобщи телевизия ORF. В България все още официално не се съобщава за нито един поразен от вируса. По нареждане на премиера Бойко Борисов са взети специални мерки срещу заразата.

Икономист: До часове ще обявят, че и в България има коронавирус!

Източник/ци: https://lupa.bg/n

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...