Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вече сме с премиер с дело за “пране на пари” в 2 държави… Гешев образува проверка, след испанците…

Прокуратурата се самосезира във връзка с изнесените на 21 февруари 2020 г. твърдения в статия на испанския вестник „Ел Периодико“ със заглавие: „Разследване за пране на пари в Барселона сочи към премиер-министъра на България“.

С цел изясняване на сочените данни за извършено престъпление от общ характер по линия на механизма за международното правно сътрудничество ще бъде поискана официална информация от испанските власти.

В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от всички посочени в статията лица, както и ще се изиска документация за осъществявани от тях предполагаеми сделки.

Не е ясно какъв ще е статутът на Бойко в това разследване. Логически, той трябва да е “обвиняем”. Но ако си спомним случая с Мишо Бирата, той може да се окаже и “неизвестно лице”. Точно като такъв е вписан в протоколите от прокурор Пламен Георгиев, който после за награда, стана шеф на КПКОНПИ. Въпреки, че всички ясно бяха чули кой нарежда на Ваньо Танов.

Миналия петък скандалът с луксозната къща в Барселона, към която се предполага, че отношение има премиерът Бойко Борисов, се разгоря с нова сила.

Изданието El Periodico от Барселона обяви, че автономната испанска област Каталуня разследва дали Борисов е свързан с международна схема за пране на пари.

На два пъти  Борисов коментира новината:

„Нямам нито къща, нито някакъв бизнес в Испания. Казвал съм го сто пъти досега, казвам го отново. Не знам защо се замесва името ми“.

По-късно през деня пред българските журналисти в Брюксел добави още няколко изречения и намекна, без да го назове поименно, за роля на президента Румен Радев в разследването срещу него.

„В Барселона съм ходил преди 15 години като кмет. Не са мои пари, нямам нищо общо и с тези фирми и никоя служба не ме е търсила да ме запита това вярно ли е. Аз се отнасям с разбиране към всички разследвания на моя съсед по месторабота с неговите шествия.

Не знам защо тръгнаха в тази посока. Защото по всички телевизии го правеха по евроизборите. Децата, разузнавачите от ГРУ (руското Главно разузнавателно управление – б.р.), които сега са в Европарламента, го говореха всичко това. Това беше преди близо година. Отговорих, отговорих, отговорих.“

Борисов допълни: Аз ги разбирам тези ченгеджийски номера. Те са много ясни. Преди два месеца ни предупредиха. Трябваше да излиза по една статия в понеделник, вторник, сряда, четвъртък. Обаче нещо се объркаха. Целта беше шествието да е пикът, да се направи пуч.“

Сега Гешев ще изисква “документи” от Испания, с които той фактически разполага, но се е правил на “луд”. Всичко за Барселона бе първо внесено в нашата прокуратура, преди да иде в Испания.

Оф нюз, с редакции informiran.net

Правителството в паника: Видеозапис на Божков ще уличи Борисов в огромна корупция!

Ще опраска ли Васил Божков, компанията плюс премиера с едни записи за един рекет и малко наркотрафик?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!