Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Южнокорейски микробиолог пред Lupa.bg: Страшно е, ситуацията у нас прилича на Китай (ВИДЕО)

Ю Бин Ким съветва европейците да изолират Италия веднага и да се затворят всички граници към Ботуша

Южна Корея е една от най-засегнатите в света страни отвъд Китай от страшния коронавирус. Ковид-19 вече е доказан при близо 1000 души, а преди обяд агенция "Ройтерс" съобщи, че над 1500 работници в гигантите "Самсунг" и "Хюндай" са се подложили на самокарантина заради страх, че има заразени техни колеги. Lupa.bg се свърза с южнокорейския микробиолог Ю Бин Ким, който от седмици предупреждава, че ситуацията с новия ТОРС, идващ от Китай, убил досега близо 3000, излиза извън контрол. 

- Д-р Ким, какво е положението в страната Ви към момента? 

- Ситуацията е повече от тревожна. Тя не изглежда точно като в Китай, който е на практика напълно изолиран, но започва много да прилича. В компанията, в която аз работя, всички са задължени да стоят с хирургически маски на лицата, да ползват ръкавици и да съобщават веднага за най-малкото неразположение. 

- Колко са заразените в Южна Корея и наблюдавате ли тенденция чужденците да се евакуират? 

- Точно така. Броят на потвърдените случаи от днес сутринта (24 февруари - б.р.) достига 933. Границите са затворени, но това трябваше да се случи още преди 2 седмици и според мен правителството пропусна ценна възможност да изпревари събитията. Моите предположения са, че до дни ще започне масова евакуация на чужденците, които учат или работят у нас, а до април няма да е останал нито един гражданин на чужда страна, ако темповете на разпространение сега се запазят. 

- Европа започва също да се паникьосва... 

- И с право. Според мен Европа трябва напълно да изолира Италия до второ нареждане. Същото се отнася и за местата по света, за които вече са установени случаи на коронавируса. Пожелавам ви да действате по-умно от южнокорейското правителство. Ние загубихме 2 седмици, не го правете и вие. 

Междувременно в социалната мрежа Ютюб се разпространява скоростно шокиращо видео от Ухан, снимано от един от напълно запечатаните блокове на най-засегнатия град от заразата в света. От него се чуват писъците на хиляди хора, изолирани от средата на януари от света, без право на медицинска помощ и най-вероятно с ограничени хранителни и водни запаси. Видеоклиповете от Ухан напоследък са рядкост, но все пак местни успяват да "пробият" мрежата с фрапиращи данни за ситуацията там. Хиляди не могат да стигнат до лекарства, защото в града, въпреки двете новопостроени болници, лекарите и медицинските сестри не достигат. Над 1600 медицински работници само в провинция Хубей са заразени с коронавируса. Китайското правителство е установило над 20 пункта, където болни могат да се тестват, но и самите реактиви не достигат. До момента броят на инфектираните в света е над 77 хиляди. В Италия потвърдените заразени са над 190. 

Редакцията на Lupa.bg не препоръчва на хора със слаба психика, деца и бременни да гледат видеоклипа. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!