Една къща в Барселона, един щаб на перачи на пари, един валутен борд

Голямо пране е било покрай къщата в Барселона, но по някакви причини разследването беше покрито, още когато рових и писах за него преди години.
.
А сега отново е активирано и не само в Испания.
Да поясня – навремето в офиса на съпрузите Майкъл Дойл и Белинда Ланион от британския остров Сарк британските служби, ЦРУ и ФБР откриват документи на близо 4 000 офшорни фирми, повечето унищожени или подготвени за унищожаване.
Двамата са обвинени и осъдени ефективно през 2015 г. за организиране на международна схема за пране на пари. Нямам представа колко и какво са пели пред съответните служби, понеже присъдата се оказва скромна спрямо мащабите на дейността, а не е излежана напълно и сравнително бързо са ги пуснали от затвора.
.
НАЧАЛОТО
.
Веднага след присъдата им, буквално по горещата й следа у нас се пръква заверата „любовницата на Борисов“. През януари 2016 сайтът „Биволь“ публикува запис от разговора на адвоката Мондешки и съдия Ченалова за тази интимна връзка, който се оказа правен по сценарий и записан по сценарий. Така беше осигурено публичното прикритие, наречено „любовница” за къщата в Барселона – един от щабовете на голямото пране и легитимирани посещенията там на редица бойкови приятели, съдружници, роднини.

Като разследвах, се оказа, че тези английски перачи имат няколко фирми у нас, като чрез свързаните лица се стига до редица от видните олигарси и банкери на България.
Йордан Христов и Силвия Николова, които сега се сочат като вкарали 2.3 млн. във фирмата EMA BGS SL на „барселонската“ мацка Борислава, са пълномощници у нас, вкл. и по банковите сметки на осъдените английски съпрузи и кипърските им фирми, от които през другата офшорка Palms Enterprises“ (Overseas) LTD тръгва потока на парите към Барселона.
.
Връзката с Борисов според мен е безспорна – чрез боса на кръга Банкя Иван Саздов, който е свързан с пълномощниците на английските перачи чрез съвместни фирми, чрез членове на кръга като съдружници навремето в бойкоборисови фирми, преди да се захване с политиката, както и чрез бойковия братовчед Ради – Радослав Венциславов Иванов, който си е омешал добре бизнеса с тези хора.
.
Лично за мен е безспорен и контролът, сложен от Москва.
Александър Велинов Чаушев, който влиза в аферата с апорт – съответната барселонска къща, е от стар и виден комунистически и партизански род от Батак.
Баща му е генерал от Българската армия, най-близък роднина на най-висша номенклатура при Тодор Живков (вкл. и министри).
Александър Чаушев е,завършил висшето си образование в МГИМО (Московски държавен институт по международни отношения), знае перфектно и испански освен другите му езици и най-сетне според разкритията се оказа и руски гражданин освен български. Или както вчера честити на възпитаниците си самият МГИМО „Уважаемые ветераны Вооруженных сил России, рядовые и офицеры запаса, мужчины МГИМО — от всей души поздравляем вас с Днем защитника родины МГИМО по праву гордится своими выпускниками, педагогами и студентами — мгимовцами, которые передают из поколения в поколение славные традиции верного служения Отечеству.”
_________________________________
Според моето мнение Александър Чаушев е нещо като контрольор.
В това му качество е бил сред родителите на Мултигруп, после – в ръководството на „Лукойл” и бургаския Нефтохим, в дружествата, свързани с олигарха Валентин Златев и баща му, в Борда на основната компания на именуващия се и именуван у нас като „прозападен” олигарх Огнян Донев и т.н., и т.н.
_________________________________
.
А самата мацка – Борислава Йорданова, къде е в тази схема с баща си – водопроводчик от Кулата, Благоевградско?
.
МАНИкенката от Кулата, Санданско започва кариерата си в агенция „Интерсаунд” на застреляния й бос Васил Папазов.
През 2006 г.- е „Мис Бикини”, през 2007 – сред призьорите на Форд моделс”. Забелязана е и от Жени Калканджиева, която по онова време живее с Красимир Маринов – един от босовете на СИК. Преминала е голяма физическа модификация от пластичните хирурзи в „Аesthe clinic”, с която е свързан Йончев. Личното ми мнение е, че в тази къща тя е за прикритие и ролята й е на нещо като хостеса.
Въобще за тази история и за КЪЩАТА може да се напише както парещ криминален трилър, така и дамска съзлива розова мелодрама – зависи от гледната точка.
.
ТЪМНИ ПАРИ, ТЪМНИ ОПЕРАЦИИ,
БРАТ,ЧЕД И ГОЛЕМИТЕ ПАРИ
НА ДЪРЖАВАТА
.
Разбира се, в разследването си навремето аз не се повлякох по коловоза на ах, страдащите влюбени и разлъчени по неволя сърца.
И вместо да се разпростирам надълго и нашироко за тази афера, отново ще посоча голямата, която се оказа скрита зад нея и обслужвана от нея.
И какво, като пак я посоча отново?!
Нищо!
.
Запитайте се обаче защо обаче всички у нас – от БСП през организацията Боец и всякакви политици, та до всички експерти, коментатори, всички медии, разследващи журналисти и техни предавания мълчат като комунисти на разпит за другия, далеч по-огромен и невероятен скандал, който разследвах във връзка с къщата в Барселона, където операциите за препиране са били легитимирани като официални парични операции на българската държава:
.

СТАВА ДУМА ЗА ОФШОРНАТА ФИРМА НА КАЙМАНИТЕ НА СЪЩИЯ ТОЗИ БОЙКОВ БРАТОВЧЕД, НА КОЯТО БНБ и МФ СА ПОВЕРИЛИ УПРАВЛЕНИЕТО НА АКТИВИТЕ НА ВАЛУТНИЯ НИ БОРД, на ВАЛУТНИЯ РЕЗЕРВ НА БЪЛГАРИЯ!!!!
Така редица от операциите с държавните пари на практика се оказа, че служат като прикритие за прането на мръсни пари, вкл. и от наркотрафика.
И въобще не е случайност, че направените съвсем наскоро промени по втория начин в Закона за БНБ и респективно режима на Валутния Борд (одобрени от депутатите на 6 февруари, официализирани в Държавен вестник на 13 и 14 февруари) времево съвпадат с подготовката за разгаряне за пореден път на скандала „къщата в Барселона“ като прикритие за голямата афера
.
.
МЪЛЧАНИЕТО
.
А защо всички мълчат като заклани за тази голяма афера с активите на Борда и валутния резерв на страната?
Защото едно е да изхвърчи от поста му някакъв си жалък политик – подставено лице, макар и водещ се за премиер, а друго е истинските господари на големите пари у нас – разните ченгесарски кръгове като Банкя, монтерейци, банкерските тодорживкови среди да се лишат от участието си в една от най-грандиозните фин. операции у нас, а и по света. Тези господари на парите са и господарите на словото в България, господари на устата на журналистите, експертите, политиците у нас!
.
Мълчи и Запада, понеже счита знанието си за тези афери – малката около Къщата и голямата около Борда като инструмент за бутане – „ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа (06SOFIA647 -секретната телеграма на посланик Байерли до Вашингтон).
Но и Изтока – Москва има това знание: има го в далеч по-големи мащаби и с налични железни доказателства, защото е поръчителят и организаторът на двете преплели се схеми.
И Кремъл също като Вашингтон използва знанието си за „бутане в правилната посока”
Сега отново и за пореден път различните видове „бутания” се сбутаха на родната политическа сцена, за да побутнат в правилните си техни посоки онова, което си наричаме премиер.

Григор Лилов

Снимка на Grigor Lilov.

Снимка на Grigor Lilov.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!