Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай: Събаряне на къщи погребва обитателите им

В 1.30 ч. през нощта група от около 300 грубияни, наети от фирма за недвижими имоти, разрушава жилищата на работниците от корпорацията за порцеланови изделия Porcelain Enamel Product Corp. (PEPC) в град Чонгчинг (Chongqing), провинция Сичуан (Sichuan).

Бандата нахълтва и извлича от домовете им през нощта на 18-ти май някои от изумените обитатели. Които не успяват да излязат биват заровени живи в процеса на събаряне на домовете им. За щастие, те биват открити навреме и откарани в болницата за спешна медицинска помощ.

Търсене на хората, останали в руините на собствените си жилища. (The Pan-Blue Alliance)

Това е шестият пореден път от 20-и март насам, когато Yinxing Group събаря жилищата на служители от PEPC.

Местен жител на име Пенг (Peng) разказа пред репортери, че на 16-и май след обяд около 200 човека от Yinxing Group са нахлули в техния жилищен комплекс и са изгонили жителите от домовете им, започвайки събаряне на зданията. Когато полицията дошла за да спре  нелегалното разрушаване, хората от Yinxing Group се нахвърлили върху полицаите. На един от полицаите му бил нанесен сериозен побой, с увреждания на ръката.  

На 18-ти май трагедията се повтаря. Жителите се обаждат на пожарната команда, която пристига и заедно с местните жители изваждат затрупаните хора изпод съборените жилища.

„Ние се обадихме в полицията, но те се страхуваха да дойдат. Много обитатели пострадаха – на някои им бе нанесен побой, други бяха затрупани в руините. Всички бяха настанени в болницата. Един от тях пострада сериозно и е още в критично състояние.”, каза Пенг, като допълни:  

"Беше ужасяващо. Много бяха бити и ранени. Някои жители се уплашиха и не се върнаха. Вечерта на 18-ти двама полицая бяха изпратени да пазят района. Без тяхното присъствие хората нямаха смелост да се приберат вкъщи.".

За всички тези инциденти жителите са уведомили съответните власти, но ответниците, като местния офис за жалби и районния съвет, нямат никаква действителна сила за да се справят с проблеми от подобно естество.

Кой е отговорен за уволняването на работниците?

Чонгчингската корпорация PEPC обявява фалит през 2002 г. и дава по няколко хиляди юана обезщетение на своите бивши работници и служители. Всеки месец един уволнен работник може да получи 102 юана (около 13 щ.д.) за основните си разходи по прехраната, но тяхната медицинска помощ и проблемите с безработицата не са разрешени. Когато фабриката банкрутира, нейните мениджъри напускат. Никой не поема отговорност за правата и интересите на уволнените работници.  

PEPC продава своята земя на Yinxing Group през 2003 г., без да предвиди обезщетения за релокация за работниците си.

Властите обещали на работниците, че земният предприемач няма да събори техните жилища докато проблемът с обезщетението не бъде решен. Но само след два месеца Yinxing Group започва да изпраща екипи да събарят домовете на работниците от PEPC, което се случва шест пъти.

При всяко идване степента на прилаганото насилие и разрушенията се увеличават. Досега са съборени половината от сградите. Жителите живеят в безпокойство, че безопасността им не може да бъде гарантирана.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Xi Li, Epoch Times

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!