Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Всичко стана ясно: Държавната лотария ще се продава в “Лафките” на Пеевски

Пеевски Цацаров Гешев

Билетите за Национална лотария и Лотария България вече са иззети от павилионите и Български пощи,  съобщават от сайта Коректно.бг.

Това се случи, след като парламентът при промени в Закона за хазарта, с които забрани частната лотария.

Печалби от билети останаха неизплатени, а собственикът на двете лотарии Васил Божков избяга в Дубай, откъде се очаква службите да го върнат в страната. Поне така твърдят от прокуратурата. Изведнъж след години бизнес той бе подгонен от службите и обвинен в участие в престъпна група, заедно с промените в закона.

В Български пощи обаче до седмица-две се очаква да започне зареждането с нови билети за лотарията – държавната, на Български спортен тотализатор.

Билетите ще са отново с игри, но този път на Български спортен тотализатор..

Служителите вече са предупредени и очакват новите партиди. Досега билети на Тотото не се продаваха по лавките и пощите, а само в старите му пунктове.

Най-вероятно новите билети ще се заредят и в павилионите Lafka. Веригата „Лафка маркет“ се смята, че е контролирана от депутата от ДПС Делян Пеевски. Както и във всики бензиностанции.

Още при внасянето на промените в Закона за хазарта от лидера на НФСБ Валери Симеонов, политици и анализатори коментираха, че целта е само борба за бизнеса с хазарта и прехвърлянето му от едни ръце в други.

Ако новите талони, но този път на Тотото се появят на мястото на старите, това на практика потвърждава тази теза.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!