Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Съпругата на китайски дипломат в Канада се отказа публично от ККП

Джанг Джийан

Г-жа Джанг Джийан обявява публично своето отказване от ККП на пресконференция в Канада, 2007 г.. (Epoch Times)

Lin Hai, Epoch Times, Canada

„ККП опозори себе си със своите дългогодишни действия срещу съвестта на хората, и нейните членове вече я напуснаха, или ще я напуснат… На хоризонта се появява един нов Китай, Китай без ККП”, заяви съпругата на китайски дипломат от канадското посолството, която обяви публично оттеглянето си от комунистическата партия пред сградата на парламента в Отава, по време на пресконференция и митинг в подкрепа на 20-те милиона оттеглили се от ККП.

Г-жа Джанг Джийан заяви, че тя не само гледа с удовлетворение на все повечето отхвърлящи контрола на китайската комунистическа партия (ККП) китайци, но и че е горда да бъде една от открито стоящите и говорещи за това пред обществеността, напълно прекъсвайки с това връзките си с ККП.   

На митинга, г-жа Джанг разкри че китайското посолство контролира китайската общност с цел оказване влияние върху обществеността на Канада. Тя говори и за това, че съществува специален отдел в китайското посолство, който търси и събира информация за практикуващите Фалун Гонг и за политическите дисиденти.

Организаторите на митинга дадоха пресконференция в сградата на парламента на Канада, откъдето много от канадските медии отразиха събитието. Обявявайки своето официално напускане на ККП, г-жа Джанг Джийан обясни причините си за това.  

Официално Заявление на г-жа Джанг Джийан

„Казвам се Джанг Джийан и съм съпруга на дипломат в китайското посолство в Канада. Аз напуснах посолството неотдавна.  

На този митинг в подкрепа на 20-те милиона оттеглили се от китайската комунистическа партия и нейните организации, аз изпитвам голямо задоволство да видя така много китайци да се пробуждат и да казват „Не” на китайската комунистическа партия, а също така се чувствам и горда да бъда една от тях и да стоя днес пред всички тук, за да изрека открито думите, които се таяха дълго време в сърцето ми.  

В Китай, половината от населението е било обект на преследване по един или друг начин в така наречените политически движения. От съществуването си до сега, ККП е избила над 80 милиона китайци. Унищожаването на стремежа към духовно у китайския народ, което ККП направи, представлява преследване на душата на нацията, вреда, която се е отразила на всеки. В замяна на това, партията използва своята комунистическа идеология, за да трови съзнанието на китайския народ поколения наред.   

С преследването най-вече на Фалун Гонг – практика, учеща хората на Истина, Състрадание и Толерантност – бяха разрушени нравствеността и съвестността в обществото. До днес над 3,000 практикуващи Фалун Гонг са преследвани до смърт, десетки хиляди са все още задържани в трудови лагери и затвори, където са обект на жестокости и мъчения, животът им е в голяма опасност, а техните органи биват отнемани. Това разкрива злата природа на китайската комунистическа партия и не трябва да бъде допускано, което е в унисон и с небесните принципи.

Тук отправям призива всички китайци да кажат „Не” на ККП, така че заедно да станем свободни хора, които да държат правото на живот и вяра в ръцете си. Деветте коментара за китайската комунистическа партия е противоотровата на комунистическата отрова. Нека ги разпространим надлъж и шир, за да помогнем на повече хора.

През 1995 г. аз бях в китайското посолство във Франция като семеен антураж. Посолството покани основателя на Фалун Гонг във Франция, за да представи практиката. Аз бях дълбоко затрогната от учението на Фалун Дафа за Истина, Доброта и Търпимост. По късно започнах да го практикувам. Фалун Гонг се разпространи бързо в Китай и по онова време го практикуваха около 100 милиона души. Въпреки това, в противовес на предишните си одобрителни действия, през 1999 г. ККП започна кампания на преследване по нареждане на Цян Цъмин (Jiang Zemin, тогавашен лидер на ККП и Китай, бел. ред.).  

Систематичното и широкомащабно преследване на Фалун Гонг не се ограничи само до Китай. Както бе разкрито от бившия китайски дипломат в Австралия Чен Йонглин, китайските посолства и консулства служат като база за атака на дисиденти, и най-вече на практикуващи Фалун Гонг в чужбина ( http://foreignaffairs.house.gov/archives/afhear.htm ). В посолството аз лично видях материали, които насаждат омраза към Фалун Гонг. Посолството има специален отдел, посветен на събиране информация, най-вече за Фалун Гонг практикуващите.

Китайският посланик споменаваше на събрания за целия персонал на посолството, че сам ходил да дава оклеветяващи Фалун Гонг материали на членове на Парламента, на канадски официални лица от правителството и на бившия главен губернатор.  

Посолството контролира китайската общественост, за да постигне целта си на упражняване влияние върху цялото общество. Така например, когато през 2005-та г.  Телевизия Ню Танг Дайнъсти (NTDTV)кандидатстваше за разрешително от Канадската Комисия за Телевизия и Радио (CRTC),китайското посолството – знаещо, че NTDTV е известна със своите истинни репортажи за Китай, включително нарушаването на човешките права - мобилизира про-комунистически китайски групи и студенти от Китай да пишат писма до CRTC да не позволи на NTDTVда излъчва в Канада. Мнозинството от китайските медии (в чужбина) избират да се придържат към партийната линия, или да цензурират репортажите си сами, и така мненията, които се отразяват представляват единствено становището на китайското посолство. Нещо повече, те положиха усилия и да проагитират Роджърс Кейбъл ТВ (Rogers Cable TV) да възпрепятства излъчването на NTDTVв Канада.      

Китайската комунистическа партия опозори себе си със своите дългогодишни действия срещу съвестта на хората, и нейните членове вече я напуснаха, или ще я напуснат. През 2005-та, цяло семейство на служители от китайското посолство напусна. ( http://en.epochtimes.com/jiuping/newsletter/issue9/#Rally ). Сигурна съм, че няма да съм последната от китайското посолство, която напуска ККП; ще има и други, които ще последват.

Надявам се, че правителствата на различни страни ще успеят да съзрят истината през лъжите на китайската комунистическа партия. Дните на ККП са преброени.

На хоризонта се появява един нов Китай, Китай без ККП.”  

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!