Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Документ от вътрешно разследване на прокуратурата 2015 г.: Гешев има 4,7 милиона швейцарски франка в Монако

гешев

Документ от предходна вътрешна проверка на прокурорския състав е на път да взриви държавното обвинение.

Приложеното копие се върти в социалните мрежи.

Оказва се, че през 2015 година са правени проучвания за имотното и финансовото състояние на прокурори.

И се оказва, че Иван Гешев – тогава началник на Специализираната прокуратура, е доста заможен – има близо 5 милиона швейцарски франка в офшорки и тайни сметки.

Документът е подписан от директора на Финансово разузнаване (“Евгениев”). Писмото е изпратено на тогавашния заместник-главен прокурор Борислав Сарафов.

Защо вместо да бъде разследван, Гешев се издигна, никой не разбира.

Всъщност, разбираемо е – човек с толкова зависимости е удобен на задкулисието…

4udoslav

Източник:  https://write.as/4udoslav/dokument-ot-v-treshno-razsledvane-na-prokuraturata-2015-g-geshev-ima-4-7

Сигнал срещу Гешев за необясними 4.7 млн. франка, скрити в Швейцария и Moнако

Документи, свързани с подозрение за пране на пари, от страна на единствения кандидат главен прокурор Иван Гешев, са получени на редакционния мейл на сайта “Актуално” и публикувани ден преди Висшият съдебен съвет да гласува неговата кандидатура.

Медията съобщава, че документите са два – подписани от заместник-главния прокурор Борислав Сарафов и от директора на финансовото разузнаване в ДАНС Евгени Евгениев.

Първият документ, подписан от Сарафов, е от 12 октомври, 2015 година. С него от ДАНС се иска проверка на данни, че Гешев има сметка на стойност 3 745 586,74 швейцарски франка в банка Julius Bar Group AG (“Юлиус Бер Груп”), в кантона Цуг. Сарафов изрично уточнява, че сметката е анонимна – ясен е бил само номерът ѝ.

Факсимилето е от сайта “Актуално”

Вторият документ съдържа отговора от ДАНС, подписан от Евгени Евгениев. С него ДАНС потвърждава, че Гешев има “безименни и номерирани банкови сметки” не само в Швейцария, но и в Монако, пише “Актуално”, позовавайки се на факсимилета. Иван Гешев е имал връзка с банковите сметки чрез мобилния си телефон, откъдето са нареждани транзакции.

Към 27 октомври 2015 година в тези сметки има натрупан оборот за 4 247 578,75 швейцарски франка. ДАНС казва и че в периода 1 януари 2007 г. – 23 октомври 2015 г. са регистрирани транзакции на обща стойност 4 748 482.58 швейцарски франка. Преди два месеца ръководството на ДАНС официално подкрепи кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

Преводите са “от частни юридически лица, предимно от сметки в Кралство Лихтенщайн, Република България и Руската федерация, в различни траншове, общо 43 на брой, в размери от 99 328,19 швейцарски франка до 473 842,72 швейцарски франка през отчетният период от откриването на сметките 1 януари 2010 – 23 октомври 2015”, става ясно от факсимилетата.

Факсимилето е публикувано от сайта “Актуално”

Анонимният подател на документите твърди, че те са му дадени от прокурор Васил Миков, който беше намерен мъртъв в столичния квартал “Бояна” в началото на септември. Прокурор Миков беше основен съперник на бившия главен прокурор Никола Филчев, а подателят на документите е категоричен, че той не се е самоубил, каквато е официалната версия за смъртта му.

Сайтът “Актуално” е потърсил за коментар говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова, но до момента на публикуване на материала не е върнат отговор. Mediapool също се опитва да получи коментар от споменатите институции.

mediapool.bg

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!