Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Небето елиминира ККП; оттеглете се от ККП, за да си гарантирате безопасност!”

„Небето елиминира ККП; оттеглете се от ККП, за да си гарантирате безопасност!” – е написано на тази стена. (Epoch Times)

Все по-голяма популярност набира движението за оттегляне от китайската комунистическа партия (ККП), появило се в резултат на специалната публикация на Epoch Times „Девет коментара за комунистическата партия”. Почти 20 милиона китайци са обявили до сега на Интернет своето оттегляне от ККП, като за поощряване към тази стъпка в Китай, след отпразнуването на китайската Нова година, там като да започват да „говорят” и стените…

Чакащи за билети работници в Пекин. (Getty Images)
Пътници, чакащи на гарата в Шанхай. (Getty Images)
Небето елиминира ККП; оттеглете се от ККП, за да си гарантирате безопасност!” – гласи този надпис. (Epoch Times)
„Небето елиминира ККП” – гласи надписът. (Epoch Times)
На двата балкона, от ляво и дясно на входа на този жилищен блок е написано ръчно: „Небето елиминира ККП; оттеглете се от ККП, за да си гарантирате безопасност!” (Epoch Times)

Китайската Нова година се смята от китайците за най-важният празник. Това е време на семейни събирания и посещения на близки, роднини и приятели. За този празник стотици хиляди работници от големите градове пътуват за своите родни места. Гари и автобусни спирки се превръщат в най-оживените точки на страната в навечерието на китайската Нова година, където копнеещи да се съберат със семейства и приятели си хора от провинцията чакат с часове, за да поемат пътя към дома.

Тази Нова година за много китайци бе по-различна. От там на Интернет се появиха необичайни снимки след отпразнуването на празника, показващи, че лозунги за оттегляне от ККП се появяват по цялата страна.

Живеещи в Китай граждани писаха до уебсайта clearwisdom.com и описаха реакциите на хора относно разпространението на специалната публикация на Epoch Times „Девет коментара за комунистическата партия”.

Те споделят също така и за подема на провокираните от тази публикация оставки от китайската комунистическа партия, засилили се забележително в периода на празненствата във връзка с китайската Нова година.

Китайски гражданин писа в своя статия на уебсайта:

"Мой колега ме попита дали съм чел Деветте коментара. Аз отвърнах, че съм го видял на Интернет. Той каза, че за китайската Нова година се връщал в родния си град. На сутринта в деня на Новата година, копия на Деветте коментара били оставени пред входната врата на всяка къща. Много хора се събирали за да ги четат. Всички ги харесали.".

"Видях млад работник да дискутира нещо много сериозно с четири-пет възрастни жени. Като минавах край тях го чух да говори за Деветте коментара. Той можеше да рецитира книгата!"

Показаните тук снимки с надписи „Небето елиминира ККП; оттеглете се от ККП, за да си гарантирате безопасност!”, са направени в североизточен Китай.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!