Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„…да бъдат елиминирани по всички възможни начини и със всички възможни средства!”

Строго секретният документ със заповедта на ККП относно елиминиране Галаконцерта за Китайската Нова година на независимата китайска телевизия NTDTV. (Epoch Times)

На Epoch Times бе поверен строго секретен документ, издаден от Държавното управление на радиото, киното и телевизията на Китай, който разкрива, че китайската комунистическа партия (ККП) е планувала своята намеса, и е издала заповед още през 2003 г. за елиминиране на Спектакъла (Галата) за Китайската Нова Година, организиран от базираната в Ню Йорк независима китайска телевизия NTDTV.

Документът, преведен по-надолу, е заповед на китайското правителство да се елиминира шоуто за Китайската Нова Година на независимата телевизия NTDTV „по всички възможни начини и със всички възможни средства”.

Вярва се, че това нареждане е било спуснато не само до държавните администрации и техните дъщерни организации в Китай, тъй като китайските консулства и посолства в различните страни също участват активно в саботиране представленията на Спектакъла (Галата) на NTDTV.

Този документ внася яснота относно различните странни инциденти, които Спектакълът претърпява на много места по света от самото си начало.

Последният случай бе в Чикаго, където на същият ден (3 март), за който бе отдавна запланувано и организирано представлението на Спектакъла на NTDTV, се оказва изведнъж и Шоуто на Китайския Фестивал на Фенера - 2007, спонсориран от Градския съвет на Шанхай, шанхайския Постоянен комитет на Народния конгрес на ККП и корпорацията Уенгуанг в Шанхай.

Плакат на Китайския Фестивал на Фенера – 2007 в Чикаго, спонсориран от Градския съвет на Шанхай, шанхайския Постоянен комитет на Народния конгрес на ККП и корпорацията Уенгуанг в Шанхай. (Epoch Times)
Спектакълът на NTDTV за Китайската Нова Година (наричащ се тогава Гала) изнася през своята първа година (2004) представяния в 5 града, с 10 000 продадени билети. Тази година Спектакълът има 78 представления в 28 града по света, като според показания към него досега интерес, прогнозите са за продажба на 200 000 билета в световен мащаб.

Шоу за Пролетния Фестивал се спонсорира всяка година по цял свят от китайския комунистически режим. Но бързо растящата популярност на Спектакъла за Китайската Нова Година на независимата и извън обсега на ККП китайска телевизия NTDTV, се разглежда като директно предизвикателство към доминиращото присъствие на Шоуто за Пролетния Фестивал в средите на китайско-езичната общественост в чужбина.

Така ККП излиза с решението за издаване на нареждане за елиминиране на Спектакъла (Галата) още в неговия зародиш. Предлагаме на вниманието на нашите читатели превода на този строго секретен документ, съдържащ въпросното нареждане:

„До:
Бюрата за радио и телевизионни предавания във всяка провинция, автономен район, и директно администрирани общини
(Изисква се подпис и печат при получаването [на документа]).

Класификация:
Строго секретно
Класификационен № XXXXX

Относно:
Инцидентът „Фалун Гонг крои встъпителен световен Галаконцерт за Китайската Нова Година"

Бюра за телевизионни и радио предавания във всяка провинция, автономен район, и директно администрирани общини:

Научихме, че станцията NTDTV на Фалун Гонг ускорява записите на встъпителен световен Галаконцерт за Китайската Нова Година и планува да го излъчи на 18, 19 и 21 януари следваща година. Галаконцертът продължава около 100 минути и ще бъде излъчен глобално през три сателита, наети от Китайския ТВ-канал във Вашингтон (с тайвански произход), като един от сателитите, NSS-6, покрива района на Азия. Организацията Фалун Гонг крои също да разпространява Галата посредством DVD дискове и по радиото. Ли Хонгджъ [основателят на Фалун Гонг, бел. ред.] възнамерява да се появи на Галата за да държи реч на живо. Организацията Фалун Гонг планува също така да покани за Галата важни личности от американското правителство, дипломати от ООН, от различни страни, китайски знаменитости и хора от сферата на забавлението и спорта, в опита си да разшири международното влияние на Фалун Гонг посредством Галата и да попречи на разпространяването на Шоуто за Пролетния фестивал на CCTV [Централната китайска телевизия, бел. ред.]. В момента, под името "Китайска телевизия" или "NTDTV" [Телевизия на Новата Династия Танг, бел. ред.], Фалун Гонг интервюира знаменитости от различни места и ще използува интервютата в тяхната Гала. Те възнамеряват да вземат на прицел за своите интервюта нищо не подозиращи членове на делегации от Китай.

Относно гореспоменатите дейности, ръководството на Централното правителство нареди те да бъдат елиминирани по всички възможни начини и със всички възможни средства. Ако положението е такова, че не е възможно да се елиминират, то ние трябва да ги ограничим и да минимизираме тяхното въздействие, така, че да им попречим да възпрепятстват нашето Шоу за Пролетния фестивал.

Изисква се от различните нива на Бюрата за телевизионни и радио предавания да се отнесат сериозно към нареждането на Централното правителство, като го приложат на практика и повишат своята бдителност. Забранява се на персонала на вашите отдели да бъде интервюиран; забранява се на наши делегати, пътуващи в чужбина, да гледат каквито и да са шоута от подобно естество; забранява се да се разпространяват програмите на Фалун Гонг. Междувременно, нашата пропаганда в чужбина трябва да се засили, за да се елиминира въздействието на тези дейности на Фалун Гонг. Всякакъв важен развой на събитията трябва да бъде рапортуван на Централното правителство своевременно.

Държавно управление на радиото, киното и телевизията. 16 декември, 2003 г. ”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!