Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Коби Брайънт, дъщеря му и още 7 души загинаха в катастрофа с хеликоптер (ВИДЕО)

Снимка: АП/БТА

Легендарният баскетболист на „Лос Анджелис лейкърс“ Коби Брайънт е загинал в катастрофа с хеликоптер в Калифорния. Инцидентът се е случил в неделя около 9:47 сутринта местно време в градчето Калабас – предградие Лос Анджелис. С него е била и 13-годишната му дъщеря – Джиджи. Двамата са отивали на тренировка на неговата баскетболна Mamba Academy.

Властите потвърдиха, че на борда на хеликоптера е имало общо 9 души – пилотът и осем пътника. Телата им са все още на мястото на инцидента, което е трудно достъпно. Властите за сега отказват да идентифицират жертвите.

Частният хеликоптер на 41-годишния бивш баскетболист е загубил височина, разбил се е и се е запалил, а всички са загинали.

От години Коби пътува постоянно със своя хеликоптер. От снимките от мястото на катастрофата се вижда, че атмосферните условия за летене са били много лоши.

Съпругата на Брайънт не е била на хеликоптера. Двамата имат четири дъщери, най-малката от които се роди през миналия юни. Първоначално се появи информация, че децата на Коби също са били на борда. Това обаче малко по-късно беше отречено. С него в хеликоптера е била само Джиана (Дижди) – 13-годишната му дъщеря, с която отивали на тренировка по баскетбол.


Коби започна да използва частен хеликоптер в последните си години като играч на „езерняците“, за да се придвижва по-лесно за мачовете на тима си.

Брайънт прекара цялата си кариера в „Лейкърс“, като спечели пет пъти титлата и 18 пъти попадна в Мача на звездите, преди да се откаже от активния спорт претз 2016-а година.

Прякорът му бе Черната мамба. В богатата си кариера е отбелязал 33 643 точки има 7047 овладяни борби и 6306 аистенции. Има и два златни олимпийски медала със САЩ от Пекин 2008 и Лондон 2012.

Снимка: АП/БТА

Часове преди трагедията той поздрави Леброн Джеймс, който го изправари по отбелязани точки в НБА.

Легендата си отиде две седмици преди най-голямото събитие в NBA – All Star Weekend, което тази година ще се проведе в Чикаго. Коби Брайънт е участвал в 14 NBA All Star Games и остава една от най-големите звезди на професионалната баскетболна лига.

През 2018-а година Коби Брайънт взе Оскар за филма си „Скъпи Баскетбол“. Звездата е продуцент и сценарист на лентата, която взе наградата в категорията за Най-добър анимационен късометражен филм.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://bg-voice.com/b

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!