Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Малко скандал, много УСВОЯВАНЕ, БЛАГОДЕНСТВИЕ, СТАБИЛНОСТ! Цецка Цачева ползва кола и шофьор на НСО

цецка цачева нсо

Полага и се за 4 години след председателския пост на парламента.

Бившият министър на правосъдието и председател на Народното събрание Цецка Цачева ползва Мерцедес на Националната служба за охрана, според свидетели. От ГЕРБ потвърдиха и обясниха, че към Цачева няма заплахи, което да налага да бъде охранявана, но че тя се възползва от правото си на кола със шофьор, като бивш председател на парламента.

Според закона за НСО бившите председатели на Народното събрание и бившите премиери имат право на “специализиран транспорт” “до 4 години след освобождаването им от длъжност”. Бившите президент получват и транспорт и охрана доживотно. От това си право се е възползвал Михаил Миков и Димитър Главчев, който беше председател след Цачева до ноември 2017 г. Самата Цачева има право на транспорт от НСО до 25 януари 2021 г.

Преди седмица от ДПС предложиха началникът на НСО да предлага имената на важните фигури под заплаха, а министърът на финансите да утвърди тарифа, по която застрашените от атентати и прочие негативни събития сами да си плащат охраната. Това предвижда проектът на ДПС за промяна на Закона за НСО „в съответствие с поетия от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ ангажимент относно охраната на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и депутата от ПГ на ДПС г-н Делян Пеевски“.

Цецка Цачева подаде оставката си, като правосъден министър, след журналистическо разследване “Апартаментгейт” за “изгодна” покупка на скъп апартамент в елитния столичен квартал “Изток”. “Съвестта ми е чиста, аз поисках проверка около обстоятелствата за придобиване на недвижимото ми имущество.

Но докато тя трае, не желая забъркването на името ми в този случай да тежи на партия ГЕРБ и на премиера Борисов в предизборната обстановка, каквато считам, че е налице”, каза тогава Цачева. Същата схема на покупка беше използвал и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, което му коства всички партийни постове и депутатското му място.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!