Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Полицията се похвалиха че са Арестували пенсионер откраднал 300 грама кашкавал от глад

бедност бойко пенсионер дядо

69-годишен мъж е в полицейския арест за кражба в хранителен магазин.

Дядото, който е от Дупница, задигнал от търговски обект 300 грама кашкавал, информираха от полицията.
От магазина веднага подали сигнал в полицейското управление, а криминалистите светкавично го арестували. По слечая е сезирана и прокуратурата в Дупница.

Репортер на “Струма” откри Иван Ангелов и го попита каква е причината да краде. Ето неговия отговор:

“Мои познати ми казаха, че махат баркода на продукта, който искат да откраднат, и излизат безпрепятствено. И аз реших да пробвам. Ядеше ми се кашкавал, а пенсията ми е малка и не мога да си позволя да платя 6,60 лв. за 300 г кашкавал, та пробвах и аз да мина, без да свирне алармата, но са ме видели на камерите. Пропаднах от срам. Охраната ме задържа пред погледа на купувачи. Дойде и полиция, но не ме арестуваха. Взеха ми данните и ми казаха, че ще ме потърсят да дам обяснение.

Получавам 200 лв. пенсия. Диабетик съм и трябва да се храня редовно, но пенсията не стига. През зимата плащам ток и вода по 40-50 лв., за лекарствата още 15 лв. и остават 130-140 лв. За кое по-напред да ги похарча. Принудих се да открадна. Виновен съм, но и аз съм човек. Като видях овчи кашкавал, и ми се прияде. Голям срам, но и да гладувам не е лесно”, призна И. Ангелов.

Той разказа, че малко след Нова година избухнала газовата печка, на която се отоплявал. За малко пламналата газ да го овъгли. Сега заделя от пенсията да ремонтира нанесените щети от пожара.

Преди да се пенсионира е работил като шофьор на камион. Живее сам, не е създавал семейство.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!