Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Скандал! Шефът на „Пирогов” наказа физиотерапевт заради участие в протести

Скандал в Lupa.bg: Шефът на „Пирогов” наказа физиотерапевт заради участие в протести

Шефът на Пирогов проф. Асен Балтов наказа дисциплинарно своята служителка Бойка Анастасова за участието си в протестите на медицинските сестри, научи Lupa.bg от нейни колежки.

Проф. д-р Асен Балтов

Бойка Анастасова е физиотерапевт в болницата. Тя многократно е била приканвана да спре да се занимава с протести, но е продължавала да стачкува.

Затова проф. Балтов е взел мерки да се отърве от нея. Стъпка към постигане на целта си е налагането й на дисциплинарно наказание.

Конкретният повод за мъмренето на здравната работничка са протестите на 15 декември, когато премиерът Бойко Борисов се срещна с недоволните медицински специалисти и им обеща да изпълни исканията им.

Засега само Бойка Анастасова е нарочена от ръководството на лечебното заведение, тъй като тя открито протестира. Нейни колежки от „Пирогов” също са в редиците на търсещите справедливост медсестри, но за тях управителят на болницата все още не е научил.

Зад Бойка Анастасова застава Синдикатът на медицинските специалисти. Неговият учредител Мая Илиева каза пред Lupa.bg, че ще й съдейства да потърси правата си по съдебен път. Освен това ще организира протест пред болницата заради несправедливото й наказание.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!