Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Д-р Бисер Пукалски: Властта е пред срив, свършиха парите за крадене по програми и фондове

.

Очевидно властта на Борисов в пред срив и само липсата на реална алтернатива (по скоро желанието на тези във властта да крепят статуквото) го държи начело на държавата -фирма. Но обезпокоителното е друго-в рамките на една седмица се говори за консолидиране на важни икономически отрасли-води и хазарт. И ако трябва да съм честен-съвсем правилно.

Но проблемът идва от другаде-явно парите,които се крадяха по програми и фондове свършват. От САЩ май ни поемат на ръчно управление като съдебна власт, а отделно Кьовеши ще се разрови, вероятно. По този начин безогледното крадене ще бъде поограничено. И тъй, след като управляващите не могат да си направят нова банка,която да фалират и окрадат,а имат въпиюща нужда от ликвидности за да си плащат и да стоят във властта се минава на заобиколни ходове. 

Първо-Холдингът (чрез който могат да източват бюджета чрез поръчки без конкурс под предлога за форсмажорни обстоятелства). Второ-изземване на бизнеси,които така или иначе съществуваха в сивата зона и които бяха поддържани с лобистки закони. За второто не съм толкова сигурен-може да е просто бой с пръчката, за да може брашненият чувал да пусне още брашно,  където е нужно.Тепърва ще се разбере. 

Но всички тези факти, плюс множеството други, по-малки кризи-от престъпности до Здравна каса свидетелства за разпадане на системите (което отдавна е обществен факт). А оттам и на държавата. Във всяко едно нормално общество вече щеше да има критична маса,която да предизвика достатъчно протести,които да съборят системата. Но у нас това става само ако е добре (под)платено. И този неоспорим факт ни дава яснота защо сме на това дередже.

Бисер Пукалски

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!