Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Брилянтен ход на властелинът на науките от Банкя? Вместо МИЖАВ газопровод директно от Русия, ВЕЛИК боклукопровод от Европа?


БРИФИНГ НА ПОЖАРНИКАРЯ – СЛЪНЦЕ

Стоян Николов - Торлака


Така, който не е дошъл, да е дошъл! Почваме, че нямам никакво време за размотаване. Работа, работа, работа! Освен това трябва да ида да видя дали харизмата ми е дала резултат и най-после е заваляло, та перничани да могат да се изкъпят, че ми продъниха ушите.

Нали трябва да се кажат няколко уводни думи, та приветствам всички, уважили събитието ни. Тук виждам репортери от Na6i 4itavi медии, с които си колаборираме успешно, без да си задаваме въпроси, развалящи ни настроението. Има и представители на партиите, с които сме във формална или неформална коалиция, даже човек на кмета на Симитли съзирам сред вас. Да не мяташ пиратки, ей! Хаха, шегувам се. И други искаха да чуят думите ми на този брифинг, но те не са достойни да присъстват сред нас, така че ги пишем в графа „лош човешки материал“ и продължаваме стабилно напред.

Направо по темата. Вода нямало, въздухът бил мръсен, чия собственост били ВЕИ-тата, къде са документите за боклука, дето вкарваме, защо си затваряме очите, че из цялата страна го депонират незаконно и го горят още по-незаконно. Вече просто нямам думи да изразя колко съм огорчен от недалновидността на народа.

Цял министър, и то един от най-послушните и угодливите, ви уволних, само за да спрете да клатите стабилността, но вие мира нямате. Ами, няма вода и това е. Засега нищо не може да се направи по въпроса. Оная врачка ви каза – почакайте малко, харизмата ми ще подейства и язовирите ще се напълнят. Бабите ви са ходили километри с кобилиците и менците, а вие сте разглезени мрънкачи. Тоест, не вие, а ония, дето само недоволстват. Вие сте ми лоялни, ако се стараете още повече, може да ви подаря по един ВЕЦ, кой знае. Нямат никакво търпение, да не говорим за уважение. Построих магистрали, пътища, пречиствателни станции, заводи, каквото се сетиш. Важното е да правим на въпрос едната гола вòда.

Ами, я си представете какво щеше да е, ако живеехме в Атакама? По географския канал казаха, че от поне четиристотин години не е капнала една капчица там. Вие нива на язовири ми следите. Айде малко по-сериозно! Аз 300 000 литра в секунда ще им изпращам, без да се засегне водоподаването в София, те ми роптаят. 300 000 литра в секунда е скоростта на светлината, ако някой не знае!

За мръсния въздух няма какво даже да го дискутираме. Спрете да горите боклуци, за да се отоплявате, оставете само на нас това право и задължение и всичко ще се оправи. Виждате, нямаме достатъчно боклуци, защото нямаме достатъчно индустрия, та внасяме. И за европейските, и за африканските, и за вече им загубих края кои ни партньори е добре да се отърват от боклуците си, и за нас е добре, защото има както да горим. Не знам какъв ви е проблемът. Ако в България ви е мръсен въздуха, идете в Китай, та да видите вие какво значи мръсен въздух. Много са ви изнежени белите дробчета, ей! Постоянно вдигаме акцизите на цигарите, за да намалите пушенето, вие само се оплаквате, че градовете били потънали в смог. Ами, ще потъват. XXI век сме, рисковете на цивилизацията. Ей я къде е Амазонската джунгла, вървете там да дишате чист въздух, докато не са я изсекли и нея.

И накрая само да спомена по въпроса за собствеността на ВЕИ-тата. Това, че една-две враждебно настроени медийки имат наглостта да разпитват, изобщо не означава, че този въпрос представлява обществен интерес, така че не съм длъжен да давам никакви обяснения. На кои са ВЕИ-тата, те си знаят. Обществото се интересува кой обект съм открил, с какво съм обядвал, с кого съм се снимал, къде съм карал джипа, какво мисля аз по еди кой си въпрос. Такива неща. Другото не го интересува, защото осигурявам на хората високи доходи, икономиката просперира, строиме магистрали, заводи на автомобилни компании, Балкански потоци. Това е важно за народа. Не вода, въздух и боклуци.

Благодаря ви за вниманието!

Почерпете Торлака

Ако статията Ви харесва, можете да почерпите автора на страницата на https://bivol.bg/

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://bivol.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!