Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нова порция мистериозни боклуци. Този път край ТЕЦ ”Брикел”

.

установени боклуци

Източник: Пресцентър на прокуратурата

Планини от боклук открити край Гълъбово. Отпадъци с неясен произход са били открити в сграда на площадка “Брикетопроизводство“, в землището на с. Обручище.

Боклуци, безстопанственост и безхаберие. Така може да се обобщи началото на тази и края на миналата година в България. Защото страната ни се тресе от скандали, тече разследване за лошо стопанисване на яз “Студена”, а заради това и цял Перник продължава да е без вода. 

Междувременно пък навсякъде в страната лъснаха проблеми със сметища, след като стана ясно, че незнайно как и незнайно откъде в страната ни е влязъл някакъв си там боклук. Е, хубаво. И какво от това? 

Много просто - сега започват всевъзможни проверки. Както ви съобщихме по-рано в момента прокуратурата в Ямболско внимателно преглежда какъв боклук е минал през сметището в село Хаджидимитрово, защото след сигнали на екоактивисти се появиха опасения, че може би става дума за опасни отпадъци. Дали това е така, ще стане ясно след края на проверките.

Подобен сценарий обаче се разиграва и в Гълъбово. 

Районната прокуратура в Стара Загора е започнала проверки за отпадъци "с неустановен вид и произход, не по установения ред, с което е създадена опасност за живота и здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди на околната среда (престъпление по чл. 353б,ал. 1 от Наказателния кодекс).”

Боклуците са намерени в сграда № 3, находяща се източно от административната сграда на площадка „Брикетопроизводство“, в землището на с. Обручище, общ. Гълъбово, която е отдадена под наем на търговско дружество със седалище в гр. Гълъбово, пише още в прессъобщение на прокуратурата. 

В рамките на два месеца трябва да се установи какви са видът, количеството и произходът на установените в сметището отпадъци и какви са основанията за тяхното съхранение и управление. 

Откритите отпадъци са много близо до ТЕЦ “Брикел”. Иначе казано - Христо Ковачки. Същият Христо Ковачки, с чието име са свързани и дружества, замесени в пернишкия скандал - този с водата. По информация на clubZ яз. “Студена” е бил източен в полза на ТЕЦ-Перник. 

България - страната на боклука! Откриха още отпадъци край Луковит

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!