Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Марешки: Не съм по-лош от Радев, без БСП щеше да е с по-слаб резултат от мен

марешbig_Rumen_Radev

Лидерът на партия Воля Веселин Марешки призна в ефира на „Нова телевизия“, че най-вероятно няма да се кандидатира за президент, както преди три години.

„Аз апетити съм имал дотолкова, доколкото ми е интересно състезанието. И не мисля, че съм по-слаб примерно от г-н Радев. Изборите го показаха. Ако той беше без подкрепата на БСП щеше да има по-слаб резултат от мен, като абсолютно свободен кандидат, както се явих. Но моят ранг в държава е на четвърта позиция, след първите трима – премиера президента и председателя на Народното събрание. Първите трима са като затворници, ходят с охрана. Аз съм свободен човек и не искам да си причинявам това, така че най-вероятно няма да очаквам в това състезание“, каза той.

Запитан дали се притеснява, че ако Слави Трифонов влезе в политиката, ще дръпне гласове от Воля, Марешки отговори:

„Абсурдно е. Ако Слави Трифонов беше в нашите ниши, той нямаше досега да не се появява. Досега щеше да се е появил. Аз отдавна съм го казал, сега го казват и много социолози, че пикът му е минал и че реално той няма въобще да излезе на политическата сцена, защото няма реални шансове да постигне добър резултат. Да, той има шансове да прескочи 4-процентовата политическа бариера и какво от това. Аз мисля, че ако въобще той има амбиции, не това е амбицията му – да бъде поредната патерица на Борисов“.

И още от Марешки:

„В България нашето наблюдение е, че има двама държавници, които решават проблемите. В 95 процента от случаите хората се обръщат за всеки проблем към премиера. И има едни 5 процента, в които той не може да помогне – това са сферата на лекарствата и горивата, където питат мен. Аз не се сещам за някой проблем в държавата, който да не е към Борисов или Марешки. Не виждам кое е нормалното другият, който решава проблемите, да стои в опозиция.

Предният мандат на ГЕРБ те управляваха в коалиция с така наречените демократи и имаха заедно точно 107 депутати, като имаха и подкрепата на АБВ и други партии. В началото на този мандат ГЕРБ и Воля имаха точно 107, това беше нормалната коалиция, с подркерапата на патриотите. Няма разговори между нас с Борисов. Странно е, че няма, но наистина ги няма до момента“, каза той.

„Само ние от Воля имахме смелостта да извадим алтернатива за шеф на КПКОНПИ. Нашият кандидат Симеон Найденов не е толкова добре представен в медиите и затова не бе избран“, коментира още той.

Нова тв

Източник/ци: http://onovini.eu

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!