Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Санкциите на САЩ срещу „Северен поток-2“ и „Турски поток“ влязоха в сила

Санкциите срещу „Северен поток-2“ и „Турски поток“, предвидени във военния бюджет за 2020 г., подписан от президента на САЩ Доналд Тръмп, влязоха в сила. Това се посочва в съобщение, публикувано от Министерството на финансите на САЩ, предават ТАСС и Агенция "Фокус".

„След като президентът подписа военния бюджет на 20 декември 2019 г., разпоредбите на раздел 7503 (където са изброени санкциите) влизат в сила незабавно“, се посочва в документа.

Според ведомството, за да се съблюдава режимът на американските санкции „страните, които умишлено са продавали, давали под наем или са предоставяли съдове, участващи с полагането на тръбите на дълбочина от 100 фута (30,4 м.) или повече в рамките на строителството на газопроводите „Северен поток-2“ и „Турски поток“ трябва да направят така, че тези съдове веднага да прекратят строителните дейности“.

В същото време са възможни „обосновани изключения“, свързани с обезпечаване на сигурността на самия газопровод, екипажа на съдовете и други лица, както и действия за предотвратяване на „вреди върху околната среда или други значителни щети“.

Източник/ци: http://epicenter.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!