Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Театро: Бойко прати Икономическа полиция в Перник, да разследват това дето той надроби

Премиерът Бойко Борисов, министърът на икономиката Емил Караниколов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектираха работата на екипите, които извършват сондажи за намирането на допълнителни водоизточници в района на Перник.

Това е доста циничен опит Бойко да излезе “спасител”, за катастрофа, която той докара.

Припомняме, водната криза стана, след като ГЕРБ не въведоха навреме режим, за да се спасяват изборите. Ако им беше лъснал резилът на 20 км. от София, Фандъкова едва ли щеше да бъде преизбрана.

Затова язовирът бе източван до последно, и сега не остана дори за тежък режим. Перник направо трябва да се закрие, а бойковистите се правят на загрижени, като дирят “всяка капка” по мрежата, да я върнат в язовира.

Циникът Бойко дори се надсмя на собствените си съпартийци, че загубили изборите, защото “скрили” режима. Всъщност, едва ли са го направили на своя глава. Градове по-далеч от София, управлявани от ГЕРБ, въведоха навреме режими.

Но София е ключова за спасяване на мутренското правителство, и затова – Перник бе пожертван.

А сега мутро-председателят отива да се прави на загрижен.

Той лично провери как вървят аварийно-строителните дейности, целящи да увеличат притока в язовир “Студена”.

Заради големите загуби на вода по мрежата се прави обследване за скрити течове и незаконни отклонения по довеждащия водопровод.

На място са екипи на държавната компания “Монтажи”, които работят и през празничните дни.

Бойко Борисов разпореди на министъра на икономиката Емил Караниколов да се осигурят екипи от страната, които да помогнат при овладяването на кризисната ситуация в Перник:

“В полицейските мерки, с които се занимаваме ние, от близките градове ще командироваме екипи на ВиК да влезат по ремонтите, бързо да ви кажат какви материали, да не разкарваме само хората, а да докараме и материали, дали са тръби, дали са и фуги, каквото искат и т.н. Значи, ако трябва, пречиствателната станция, за да не се губят тези води, пуснете по национална сигурност поръчка, цялата държава вижда и знае за какво става въпрос , така че да стане веднага. Да може да спестим тези 400 литра”.

Бойко също така театрално разпореди проверка на Икономическа полиция, което е пълна глупост, защото проверка на прокуратурата вече тече и няколко служби се занимават с това.

Но като трябва да се демонстрира дейност…

И все така ще е, докато го търпим…

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!