Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия се закани: Създаваме алтернативни на Олимпийските игри и световни първенства

Русия има възможност да се провеждат състезания на водещи руски спортисти, алтернативни на Олимпийските игри и световни първенства. Това обяви пред репортери Валентина Метвиенко, председател на Съвета на федерацията. Тя също така настоява адвокатите да заведат дело пред Спорния арбитраж за решение на WADA.

Както Vesti.ru вече съобщи, в понеделник, 9 декември, изпълнителният комитет на Световната антидопингова агенция реши да отстрани руските спортисти от участие в големи международни форуми за период от 4 години. На Олимпиадата и Световното първенство ще се състезават само чисти допинг руснаци, но под неутрален флаг.

„Със сигурност не можем да се съгласим с това решение“, заяви Матвиенко, цитирана от агенция Интерфакс. „В близко бъдеще спортните адвокати ще заведат дела пред Спортен арбитражен съд и ние трябва да докажем и защитим нашия случай в съда като несъстоятелен.“ Според нея това решение е „незаконно, несправедливо, политически предубедено и неолимпийско“.

Коментирайки решението на WADA по въпроса с "руските спортисти", Матвиенко отбеляза, че констатациите на организацията свидетелстват за "очевидната криза на световните спортни институции".

"Вярвам, че Русия може да бъде домакин на своите Игри." Говорителят на Съвета на федерацията подчерта, че Русия има опит в домакинството на най-големите спортни събития.

превод: Faktor.bg

Източник/ци: https://faktor.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!