Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойколандия: Московски уби детето си пиян, спасиха го. Джамбазки кара пиян. И него.

Image result for ivailo moskovski

Властта и Каракачананов са се мобилизирали максимално, за да спасят заловения да шофира пиян евродепутат Ангел Джамбазки.

Както е известно дрегерът отчете над 1,5 промила алкохол, което е меко казано да шофира доста близо до безсъзнание. Поради тази причина, за показания над 1,2 следва не само глоба, а и прокурорско разследване и ефективна присъда.

Но Джамбазки поискал “кръвна проба”. И тя естествено се прави от доктори и лаборатории, които са зависими от правителството, и се хранят от НЗОК.

И има ли изненада, че новото показание е “само” 1,08 промила. Малко под лимита, но достатъчно, за да не се занимава Гешев с алкохолизирания престъпник от ВМРО.

По принцип, полицията в момента има нови дрегери и те мерят сравнително точно. Подобно голямо разминаване – от 1,5 до 1,08 не е имало от години, коментира пред наш репортер катаджия, който всеки ден е на улицата. Системата с “кръвната проба” беше валидна при старите дрегери – от времето на социализма, които бяха по-неточни. Сега реално вече няма нужда от кръвни проби.

Не и когато трябва да отървеш височайша особа обаче.

Кръвната проба – очевидно нагласена от докторите, подчинени на властта, практически осигурява потулване на случая. Не може да се оспорва, защото не може отново да се вземе “проба” от вече изтрезнелия Джамбазки.

А според присъствали на запоя в Самоков, в който са участвали и най-скъпите местни наемни красавици, Джамбазки е обърнал 2 бутилки “Джони Уокър – син етикет”. Това е едно от най-скъпите уискита, струва около 300 лв. бутилката, и то купена на едро. В заведение удря двойно.

В случай, че беше останало старото показание, Гешев трябваше да поиска имунитета на евродепутата, с което да го срине като авторитет в Европарламента. Там гледат с много лошо око на пияните автомобилисти.

Ако пък след това бъдеше осъден (дори условно), то щеше да загуби сладкото си място в Европарламента с 25 хиляди евро месечен доход. Сега ще се измъкне без присъда, и с глоба от типа на 1000 лв. Нещо смехотворно, на фона на заплатата му.

Оставането на Джамбазки като евродепутат ще нанесе тежки щети на авторитета на България. Той е вече компрометиран, а западни представители в подобни резили, обикновено подават оставка. Ако Джамбазки остане, всеки един ден на съществуването му там (а то остават цели 5 години), ще хвърля остра воня върху България.

Той обаче е жизнено важен за Каракачанов, който го отглежда и полива за свой наследник.

4udoslav

Източник: https://write.as/4udoslav/spasiavat-piiandurnika-dzhambazki-s-kr-vna-proba-izkarakha-go-pod-limita-za-s-d

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!