Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Още ГЕРБ: Бойко ще купува кораби миночистачи и бракувани подводници за МИЛИАРДИ от ВАШИТЕ ПАРИ!!!

Предателството продължава. Бойко не спира да се хвали, че с парите за детски болници и здравеопазване е купил НЕНУЖНИ и СТАРИ самолети F-16!!!

Догодина – вместо да се погрижи за болните дечица и за бедните българи – той ПАК щял да дава МИЛИАРДИ за техника – скрап!!! Бракувани подводници и кораби – миночистачи…

КОЙ ЩЕ МИНИРА Черно море бе Бойко – експерте от Банкя!!!!

Целта на всичко е ясна – комисионни и от тези които му продават боклуците и от банките от които взима заемите…. Не е ясно защо продължаваме да го търпим….

Борисов се  срещна генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Главната квартира на Алианса.

Двамата обсъдиха партньорството в областта на отбраната и сигурността в рамките на НАТО, предизвикателствата пред партньорите, изпълнението на финансовите им ангажименти за повишаването на инвестициите в колективната отбрана, както и задълбочаването на индустриалното сътрудничество в областта.

“Различията в НАТО не ни притесняват, защото това е нормално за съюз от демократични държави. Това обогатява допълнително организацията”, заяви премиерът в разгара на полемиката около думите на френския президент Еманюел Макрон, че Алиансът е в мозъчна смърт.

Той подчерта, че България остава силно ангажиран и отговорен съюзник и посочи, че засилването на отбранителния потенциал на Европа не може да става в конкуренция с НАТО.

“Изпълняваме ангажимента за повишаване на инвестициите в отбраната. Тази година отделяме над 3% от БВП за отбрана. Бюджетът за сектора през 2020 г. отново ще бъде висок”, изтъкна той за пореден път по повод покупката на изтребителите F-16.

“В нашия регион НАТО е единственият гарант за сигурността. Отляво на Черно море е Крим, отдясно – Истанбул, до нас е и Косово. Въоръжаваме се, за да сме силни и да възпираме всякакъв мерак към нашата територия и нашия съюз. Норвегия освобождава свои подводници, нашата единствена вече е в музея. Ако продължаваме да имаме излишък в бюджета, ще се модернизираме. За мен на първо място са сухопътните сили. Командващият на самолетоносачиа “Хари Труман” пазеше такива добри чувства за Варна, че можехме да го ползваме за рекламен агент”, отбеляза Борисов и изтъкна, че България има огромни възможности.

Той посочи, че се работи за АЕЦ-Белене и “Балкански поток”, за да има диалог с Русия и за поддържане на баланса, който дава възможност на България да играе ключова роля в региона и Черно море.

“Нищо тайно и скрито не правим. Подписаното споразумение с президента Тръмп за координационния център на НАТО във Варна среща огромна подкрепа в Алианса. Не се натискаме за координационен център, ние и сега имаме координационни функции, пет учения има тази година в Черно море. Винаги съм се изказвал против флотилия в Черно море. Това, което правим, е възпиращата роля. Когато има две силни страни, тогава си плуват платноходките спокойно, а инфраструктурните проекти си вървят”, подчерта Борисов.

Той допълни, че освен нови изтребители, нашата страна е напът да купи два миночистача от Холандия. По неговите думи са възможни преговори за придобиването на свалени от въоръжение подводници от Норвегия, ако може да бъде постигната добра цена и ако икономиката продължи в положителна посока.

Борисов уточни, че е необходимо средства да бъдат насочвани не само към военновъздушните сили, а и към военноморските сили и пехотата. Нашите специални части са безспорно от най-добрите. Те допринасят България да е от най-надеждните съюзници в НАТО, заяви премиерът.

Той изтъкна, че на днешната среща е обсъден приносът на нашата страна за приемането на Северна Македония в НАТО с подписването на двустранния договор между Скопие и София. Премиерът посочи, че преди години нашата страна не е можела да влага повече в отбрана заради натрупаните бюджетни дефицити, фалита на КТБ, изплащането на реакторите за АЕЦ-Белене и разходите около американските ТЕЦ у нас.

“Това са със сигурност над 7-8 милиарда и тогава казах, че за съжаление последното, за което ще мислим, е да се въоръжаваме. С това, че БВП се повиши и нашата икономика заработи в пъти по-добре, си позволихме да започнем да отделяме пари и за армията”, добави премиерът.

От своя страна Столтенберг заяви:

“Тази година отбелязваме 15 години от присъединяването на България към НАТО, страната допринася за алианса и за общата ни сигурност по много начини”.

Той отбеляза значителния български принос за сигурността в Черно море с осигуряването на кораби за патрулите в района. Обстановката със сигурността в района на Черно море се промени и НАТО отговаря с повишено присъствие, поясни генералният секретар.

“Приветствам увеличението на българските отбранителни разходи до 3,25 на сто от БВП за тази година – това е значително и показва, че България е сред деветте държави от алианса, които изпълняват целта за равнището на отбранителните разходи. Тези усилия укрепват НАТО и правят България по-сигурна”, добави шефът на Алианса.

източник: https://www.svetovninovini.online/2019/12/blog-post.html

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!