Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Владислав Горанов: Румен Радев вреди на страната! Влияе негативно на бизнес климата

Президентът Румен Радев вреди на страната, заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ финансовият министър Владислав Горанов. Той коментира така изпълненото с критика към управлението интервю на държавния глава в същото предаването ден по-рано. 

Президентът се вживява в ролята на лидер на опозицията, подчертава финансовият министър Горанов.

Влияе негативно на бизнес климата, каза по адрес на изказването на президента Радев финансовият министър. 

"Не съм съгласен с позицията на Румен Радев, че външните оценки на България не са важни. Истината е, че той е приел ролята на лидер на опозицията и понякога с това вреди. Вероятно лошо посъветван, той заяви, че външните инвестиции спадали, което не е вярно фактологически. С такова говорене, отричане на всички добри постижения на правителството ти всъщност вредиш на инвестициите", бяха точните думи на министър Владислав Горанов.

"Ако малкият политически опит на Радев не му дава покой, но търси сравнение с един политически лидер като, например, Първанов, който изпълни институцията със съдържание и това поражда неспокойствието му. От кабината на изтребителя до ролята на държавен глава и върховен главнокомандващ има доста голямо политическо разстояние", продължи с нападките към Радев финансовият министър

"Той вчера сякаш се припозна като наследник на Тройната коалиция", каза още Горанов. 

Много хора усещат високия кредитен рейтинг на страната, главно тези, които са по-образовани, подчертава той. 

Поднасянето на факти манипулативно не прави чест на държавния глава, това вреди на институциите, каза още Владислав Горанов. И подчерта, че ГЕРБ е голяма партия и затова не придават голямо значение на думите на държавния глава. 

Финансовият министър отговори и на въпроси, свързани с партийната субсидия.

"Имаше няколко заседания на коалицията, на които се поставяше въпроса за субсидията, особено от малките партии. По време на дебата в пленарна зала, въпросът беше повдигнат от ОП дали бихме подкрепили едно решение. Нашата позиция се видя с гласуването. В момента, в който този член не беше приет, на следващото гласуване не получихме подкрепа от ОП за членове от закона за бюджета. Затова поискахме прекратяване на заседанието, позицията ни до последния момент остана непроменена. Сега ми е възложено от премиера да направя анализ за размера и потребностите на партийната субсидия", каза Горанов. 

"Получихме сигнал, че Комисията по хазарта през годините е "спестила" на един операторите доста големи такси от хазарт. Затова Държавната финансова инспекция проверява дейността на Комисията", продължи по друга тема финансист №1. 

Заптан дали той е "виновникът" за оставката на социалния министър Бисер Петков, Горанов отговори:
"Имах нормална комуникация с министър Бисер Петков и доста от неговите проекти имаха моята подкрепа. Той беше изключително добър като експерт, което не винаги значи добър управленец."

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!