Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Делян Пеевски държи марката „КОЙ“ до 2025 г.

.
Делян Пеевски и протестите срещу назначаването му за шеф на ДАНС

Депутатът от ДПС, издател и крупен бизнесмен Делян Пеевски е собственик на марката „КОЙ“. Това показа проверка на Фрог Нюз в Патентното ведомство. Марката е заявена за регистрация още през 2015 г., от дружество на майка му Ирена Кръстева, но вече официално е част от капитала на корпулентния народен представител.

През 2015 г. в общественото пространство се появи новината, че майката на Делян Пеевски Ирена Кръстева е заявила в Патентното ведомство желание, чрез дружеството си „Пресмаркет“ ЕООД, да регистрира като запазена марка „КОЙ“. След информация, че не са платени нужните такси нещата утихнаха и повече за това не стана въпрос.

.

Проверка на Фрог Нюз установи, че не само въпросителното местоимение, с което най-често се свързва Делян Пеевски, е запазено като търговска марка, но и вече е и лична негова собственост. Това се е случило преди година, когато „Пресмаркет“ се влива в „Телеграф Медиа“ ЕООД, което пък е еднолична собственост на „Интръст“ ЕАД. Компаниите са на един и същи адрес, а в търговския регистър ясно се вижда, че последното дружество е притежание само и единствено на депутата от ДПС.

Списъкът, който е изключително дълъг, за какво може да се използва марката "КОЙ" може да видите ТУК. В него има включително лента за отбелязване на страници в книга, поздравителни картички, създаване на рекламни текстове, циркове, шоупродукции...

Ето извадки от  Търговския регистър, които ясно показват кой е собственик на „КОЙ“:

.

..

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!