Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Можем да купим самолетоносач от САЩ, това ще гарантира сигурността на балканите

Националната сигурност и отбрана на България са гарантирани само в рамките на колективната отбрана на НАТО.
Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на борда на американския самолетоносач „Хари С. Труман”, където заедно с ръководената от него делегация участва в опознавателна обиколка в рамките на НАТО, съобщиха от правителствена информационна служба.

Заедно с българския премиер на самолетоносача на ВМС на САЩ бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков.

„България ще продължи да оказва подкрепа на усилията на Алианса към постигане на световен мир и сигурност“, категоричен беше премиерът Борисов и добави:

”С Каракачанов вече обмисляме възможността да говорим с Гърция и Македония да си купим трите държави заедно един такъв самолетоносач с който да гарантираме още повече стабилността на Балканите”.

Той акцентира и върху отличното сътрудничество между България и САЩ в редица сфери, което е от огромно значение на фона на предизвикателствата пред международната среда.

източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/12/blog-post_761.html

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!