Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пожелавам на управляващите да видят как децата им оцеляват с 8,33 лева на ден, както българските пенсионери

баба-си-брои-стотинките

250 лева пенсия или 8 лв. и 33 ст. на ден. Това е дажбата за 700 000 пенсионери, която според ГЕРБ и Обединени патриоти може да поддържа живота на възрастните хора.

В същото време ГЕРБ и Обединени патриоти ужасно се ужасиха, че ако направят минималния осигурителен праг на 3900 лв., както предлага БСП, 100 000 души – между които депутати, министри, и други „висши“ държавни чиновници със заплати около този праг, ще трябва да внесат още с 27 лв. повече осигуровки, отколкото сега.

Това коментира журналистката Нора Стоикова на страницата си във фейсбук.

Ето какво пише още тя:

И ауууу!, колко били образовани те! И аууу, как БСП искала да накаже образованите българи с това предложение, според някой си турчин Хасан Адемов от неясно кое село докаран на жълтите павета за депутат и назначен за политик от знаем всички кого.
Тцъ, тцъ, тцъ! Тоя турски кадаиф само образованите в УНИБИТ журналистки могат го преглътна без вода.

Не че и с 300 лв. на месец човек може да живее. Съвсем не казваме това.
В София, например, където вече сме половин България – към 2,5 милиона души, това е практически невъзможно. На село, с тежък труд в градината и с подкрепата на Бурканбанк, може и да се успее, но тук, където вечно овъртяната в дългове и далавери Топлофикация днес е пуснала емисари по къщите да си прибират дори дребните дългове от по 500 лева, точно с такава пенсия, няма как.

Въпросът е, че тези 300 лв. поне доближава прага на мизерия, която НСИ – не някой друг, я изчисли на 363 лв. Защото инак 250 лева е още по-ниско.

363 лв. не е мизерия, а бавна и мъчителна смърт. В буквалния смисъл. Спасението е само в някоя скоротечна болест и бърза смърт, инак години има човек да се мъчи и накрая от къщата му ще го изхвърлят като мръсна котка, че не си е платил я водата, я парното – ония от ЧЕЗ пък директно пък отвъртат бушона.

Ма, какво ги интересува чужденците как живеят българите! Нали българите, дето са назначени за политици и се препоръчват за по-умни от другите българи, нали те трябва да се грижат и за нас, и за държавата. Пък те действително се грижат по цял ден, – наблюдаваме ги лично от известно време, но повечето шетат от сутрин до вечер, за да се нагнездят още по-добре около държавната софра, дето я дирижира Борисов.

Много бих искала да успея утре да ви пусна тук имената на всички депутати, които днес гласуваха срещу предложението да се вдигне минималната пенсия барем до 300 лева. Обясняват ми, че няма как това да стане, защото управляващите засекретиха тази информация.

Интересен е също и начинът, по който с процедурни хватки председателстващият парламента тази вечер Емил Христов изпъди любопитстващите депутати от БСП, които нямаха никакво намерение да отстъпват и искаха да се огласи списъка на онези депутати, които гласуваха против увеличението на минималната пенсия до 300 лева.

Точно, когато от БСП наскачаха около трибуната, Емил Христов взе, че обяви край на заседанието. Залата от известно време гърмеше от викове „Оставка!“ и „Марш от трибуната, пръч мръсен!“, та Христов рече – вън! Утре сутринта елате в 9 пак.

Тия викове „Оставка“ кънтяха доста силно дори и в кулоарите ги чувахме, пък и ставаха все по-стройни, докато Христов не изпъди всички депутати, които искаха да се извадят на показ имената на депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти, а може би и от ДПС и други независими от себе си дори, депутатстващи елементи из парламента, на които и 300 лева за пенсионер на месец им се вижда много.

Аз на тия „депутати“ им пожелавам здраве и дълъг живот! Толкова дълъг, че да видят и да се дивят как децата им, и внуците им, че и правнуците им, ще оцеляват с по 8 лева и 33 стотинки на ден. Когато дойде денят и нещата се обърнат. Онези, които са останали изненадани от обрата и на 9 септември, пък и на 10 септември, сигурно също са си мислили, че тяхното царство ще е вечно. Както и тези, които днес се пъчат по парламентарните банки.

Не ме питайте кога това ще стане! Днес депутатите от управляващата коалиция направиха поредната сериозна стъпка „down hill“. А утре – ще направят още няколко едри скока надолу в пропастта. Камъкът е вързан на шията им, а с камъни на шията, човек няма как да изплува, дори и да иска. Пък и всяка пропаст има дъно. Днес порязаха пенсионерите. Утре ще порежат субсидиите на партиите, че им пречи опозицията. А на третия ден, самата история ще ги помете от терена и всички ние, дето отдавна го чакаме този момент, и ние ще останем изненадани. Толкова внезапно стават промените.

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!