Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ген. Димитър Шивиков: 30 години живеем в условия, по-унизителни от тези на Ньойския договор

.
Димитър Шивиков

Навършват се 100 години от злощастния за Отечеството мирен договор, подписан в парижкото предградие Ньой. Както всяка година при отбелязване на годишнината от Ньойския договор, така и тази се очаква да се проведат помпозни мероприятия, ако изобщо се проведат, за да напомнят на днешното поколение, че този договор откъсва плът от Българпия и че поставя в унизително положение народа ни.

За този договор в годините се е изписало и казало изключително много, в това число са се повтаряли много клишета, изречени са много истини и неистини, но да оставим възможността на историците ни да правят своите обосновани и обективни анализи, изводи и оценки.

За съжаление, според мен, в последните 30 години ние обикновените граждани и милата ми Родина сме поставени в още по-тежки унизителни условия отколкото условията на Ньойския договор. Тогава сме имали правото да се гордеем, че сме БЪЛГАРИ, днес благодарение на далновидната политика, водена през тези 30 години ни беше отнето умишлено и целенасочено това право. До кога ще търпим предателството на политическия ни елит към народа му? Срам и позор за елита ни, слава и величие за народа и Отечеството ни!

Димитър Шивиков

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!