Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Подсетиха Борисов кой кара влака с 21 топовни салюта пред Мемориала на незнайния воин

Гордостта на водената от премиера Бойко Борисов българска делегация в САЩ продължава. След като той и министрите му не бяха посрещнати от нито един представител на администрацията на американския президент, днес стана ясно, че Доналд Тръмп е отказал и съвместна пресконференция след срещата в Белия дом.

Междувременно социалните мрежи буквално прегряха от радост и закачки към Борисов след кацането на правителствения самолет на пусто селскостопанско летище на около 100 км от Вашингтон. Видеото със знаменитото събитие е най-споделяното във „Фейсбук“ от неделя вечерта.

След знаменателното посрещане българската гордост – българският министър-председател Бойко Борисов и водената от него делегация бе посрещнат и с 21 топовни салюта в Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк “Арлингтън”, щата Вирджиния. Под звуците на химните на България и САЩ Борисов поднесе венец на Мемориала.

Това е един от най-знаковите паметници на САЩ, където са положени останките на неизвестни американски войници от Първата и Втората световна война, както и от Корейската война.

Церемонията с топовните салюти е подсещане, което се прави само за държавни и правителствени ръководители, които трябва да знаят... В тържествената част на събитието участваха близо 400 войници от всички подразделения на американските въоръжени сили.

“Тук, на това място, човек най-много се сеща за това, колко е ценен мирът”, отбеляза премиерът Борисов. След това министър-председателят и делегацията разгледаха комплекса. Българският премиер подари на музея на Националния гробищен парк кортик с образа на Св. Георги.

Войници от 3-ти американски пехотен полк (“Старата гвардия”) пазят денонощно Мемориала (гробница) и извършват официален ритуал за “смяна на караула” на всеки час. Паметниците, мемориалите и дървета са посветени в памет на личности – астронавти, медицински сестри, свещеници, военни кореспонденти и неизвестни войни, както и на значими събития от историята на американския народ.

Източник/ци: https://www.informiran.net/

inews.bg

https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!