Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нови изборни стандарти! Съдът: Вотът със симпатичното мастило е редовен

Рокади и в НС, депутатът Диана Саватева от ГЕРБ става зам.-кмет на Бургас Местният вот в благоевградското село Копривлен е редовен.
Това става ясно от решението на Административен съд – Благоевград, който потвърди становището на ОИК, че за кмет на Копривлен правилно е обявен Лъчезар Банев.

Според съда, дори да се добавят 150 бюлетини със симпатично мастило, които бяха обявени за невалидни от изборната комисия, това няма да се отрази на изборния резултат. Резултатите от местния вот за кмет в селото бяха оспорени от конкурента на Банев – Ангел Зайков. Административният съд в Благоевград пък нареди да се направи експертиза на 150 бюлетини, описани като неличащи.

Заключението на вещото лице е, че в 137 от изследваните общо 150 „неличащи“ бюлетини, всъщност ясно личи знак „Х“ или „V“ в квадратчето за гласуване.


Следват нови рокади в НС, а от там и в община Бургас, след като стана ясно, че депутатката от ГЕРБ Диана Саватева става зам.-кмет в морската община, а в екипа на Димитър Николов ще отговаря за културата, туризма и спорта.

Досега този пост заемаше Йорданка Ананиева, която вече ще отговаря за хуманитарните дейности и младежката политика. Другият нов член на екипа на Николов ще бъде Весна Балтина, която ще отговаря за стратегическото планиране, дигитални политики, екология и адаптация към изменението на климата.

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!