Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ирландска компания обяви, че е изобретила вечен двигател

КПД на устройството превишава 100 процента, при което никакви части на самото перпетуум мобиле не се изхабяват.

В края на миналата седмица ирландската компания Steorn съобщи за създаването на устройство принципът на работа, на което нарушава първия закон на термодинамиката, т.е. закона за запазване на енергията. Сензационната новина публикува електронното издание Gizmag, където пише, че използваната технология “се основава на взаимодействието на магнитни полета и в резултат се произвежда безплатна, чиста и постоянна енергия”.

Компанията Steorn, чрез списание Economist, отправи предизвикателство към учените от цял свят, работещи в областта на експерименталната физика да участват в оценката на тяхното изобретение. От всички записали се ръководството на Steorn ще определи дванадесет специалиста, които ще тестват машината, изработваща енергия от нищото.

Повече информация за революционното откритие може да бъде открита на официалния сайт на фирмата. Там се твърди, че КПД на устройството превишава 100 процента, при което никакви части на самото перпетуум мобиле не се изхабяват. Освен това се подчертава екoлогичната чистота на устройството, за което, според компанията, свидетелства намаляването на температурата на въздуха в помещението, където работи прибора.

Последното твърдение показва, че по всяка вероятност системата фактически употребява топлината от околния въздух, но авторите на проекта не искат да коментират това твърдение.

Не е ясно също дали Steorn е успяла да патентова своята иновация, тъй като проекти за вечен двигател практически никъде не се приемат за разглеждане от академичните и патентни организации. Началото на тази традиция е поставено от Френската академия на науките още през далечната 1776 година.

Източник/ци: bgfactor.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!