Следвайте "Буднаера" в Телеграм

80% от политиците ни свързани с Държавна сигурност

Десницата нямала морален авторитет

От 2001 г. насам 80% от лицата, които участват в политиката в България, са свързани със службите на бившата Държавна сигурност (ДС) - или са били офицери от ДС, или са били зависими от лица от тези служби. Това каза бившият председател на Народното събрание и експосланик в Македония Александър Йорданов по време на пресконференция по повод 100 години от основаването на Радикалдемократическата партия (РДП). Той допълни, че за някои от тях разполага с информация, но няма право да я огласи. Йорданов обясни, че като шеф на парламента се е запознавал с определена информация. Според него проблемите на българската демокрация идват от нерешения проблем с досиетата.

Йорданов, който е и бивш лидер на РДП, коментира, че на българската десница днес не й достига морален авторитет. Той обясни, че на българската политика като цяло й липсва морален коректив. За съжаление днешната опозиция не може да даде този морален коректив, защото е обременена от това, което се сключваше с нея по време на участието й във властта, добави той. Българският политически живот се нуждае от морален коректив, от морална политика, която да скъса с представата в обществото, че политиците са хора, които участват в политиката, за да уредят себе си, близките си, бизнессредите си, каза бившият лидер на РДП.

Александър Йорданов коментира, че у нас е пълно с партии еднодневки, чиято цел е да участват на всяка цена. Според него такива политически сили си слагат гръмки имена или пред наименованието си добавят "нова" като "Новото време", или използват имена на цветя. Йорданов смята, че партиите еднодневки определят политическия дневен ред и създават чувството, че политиката е нещо несериозно.

Източник/ци: vsekiden.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!