Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Паси: Не визите са най-важното от отношенията ни със САЩ... А Центърът за кораби на НАТО в Черно море

Не визите са най-важното в българо-американските отношения, подценяваме собствените си усилия - през 2003 г. бях първия българси външен министър, който постави пред държавния секретар Колин Паулъл въпросът за отпадане на визите. тогава колеги ми казваха "Ти нормален ли си?". Но въпреки, че съм съпричастен към този въпрос, не смятатам, че това е най-важното. Това коментира Соломон Паси пред Би Ти Ви.

Според него е двузначно дали още малко български мозъци ще могат да отидат зад океана.

Ключовата дума е сигурност. Отбрана, защита. Под тази защита попада и енергетиката, само там има разногласия - по отношения на АЕЦ "Белене", посочи основателят на Атлантическия клуб и бивш външен министър.

Няма проблем с американското участие на американците, но те са продавачи на оборудване в случая, а не инвеститори, отрече той трактовките, че можело САЩ да участва в строителството на централата, тъй като Тръмп се бил убедил в нуждата от нея. Центърът за кораби на НАТО в Черно море е добра стъпка към военна база, доволен е Паси.

Той изрази съмнение, че премиерът Борисов ще съумее да убеди Путин да трансформира военните си кораби в туристически, за да се сбъдне чудесната идея в нашето море да плумат само платноходки.

Паси е убеден, че този договорен сега център е прелюдия към базата. Преди 3 дни се смяташе за екзотика, но виждам, че премиерът вече е връчил на президента тръмп членска карта за голф асоциацията ни, похвали се още атлантикът.

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!