Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мощен трус от 6.4 степен удари Балканите, разруши сгради в Албания, усети се и у нас! СНИМКИ

Към този момент няма данни за пострадали българи при земетресението в Албания с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер, регистрирано малко преди 4 часа тази сутрин, пише Novini.bg.


Епицентърът на труса е на 34 километра западно от столицата Тирана, под повърхността на Адриатическо море.

Има разрушени сгради, засега няма информация за пострадали хора, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

По данни на българското посолство в Тирана електричеството и интернет връзката е прекъсната на много места в страната. В мисията ни е сформиран кризисен щаб и екипът е в готовност за оказване на съдействие. Не са постъпили данни за пострадали български граждани или за загубена връзка с наши сънародници в Албания.

Има повече от 10 затрупани в град Дуръс при рухнал жилищен блок, текат по-късните новини.

Поне 14 души се смята, че са останали под останките. Обадили са се за линейка. Стотици хора са прекарали нощта навън.

На места се съобщава за още няколко рухнали сгради.

По данни на българското посолство в Тирана електричеството и интернет връзката е прекъсната на много места в страната. В мисията ни е сформиран кризисен щаб и екипът е в готовност за оказване на съдействие.

Не са постъпили данни за пострадали български граждани или за загубена връзка с наши сънародници в Албания. В страната е създадена консулска група за взаимопомощ и информация, към която също не са постъпили данни за пострадали граждани на други държави.

Трусът е усетен в 3:54ч. (04:54 българско време). Земетресението е станало на 34 км западно от Тирана.

Това е вторият силен трус в Албания, след един през септември с магнитуд 5,6 по Рихтер. Над 100 души бяха ранени, 500 къщи и 100 блока бяха разрушени или полуразрушени.

Земетресението е усетено в Италия, Косово, Черна гора.

Земетресението бе усетено и у нас в София и Благоевград.

В страната е създадена консулска група за взаимопомощ и информация, към която също не са постъпили данни за пострадали граждани на други държави.

При необходимост българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Тирана на телефони +355 4 22 33 155 и +355 4 22 32 906.

Блиц

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!