Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хърватски вестник: Курц дойде до Загреб с билет – икономична класа, а Борисов – с Airbus за 150 пасажери

phpzgojoo_800x_

България, заедно с Румъния и Хърватия, е сред бедните страни членки на ЕС. Австрия пък е сред по-богатите страни. Затова е интересно да се сравнят две фотографии, които показват пълното разминаване в харченето на държавни пари, когато става дума за политици – австриец и българин, дошли за конгреса на Европейската народна партия в Загреб. Това пише днес хърватският всекидневник Jutarnji list.

Първата снимка показва младия Себастиан Курц, бъдещият австрийски канцлер, търпеливо чакащ реда си да се качи на Austrian Airlines. Той дори не пътува в бизнес класата, а скромно зае мястото си в икономичната класа сред всички останали пътници. По този начин той печели съчувствие със своята скромност, отбелязва хърватският вестник.

А сега имаме възможността да видим и пристигането на българския премиер Бойко Борисов, който реши да дойде в Загреб с държавната „птица“, способна да превози повече от 150 пасажери.

Това е самолет Airbus A319, носещ националните символи на Република България. Въпреки че българското правителство разполага и със значително по-малък Фалкон, Борисов реши да покаже целия лукс на държавния флот, коментира Jutarnji list.

Припомняме, че на 15 ноември повреда на правителствения Фалкон едва не завърши фатално – навигационната система на самолета, в който е пътувал Борисов на връщане от Солун, блокира напълно при опит за кацане на Летище София.

Оф нюз

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!