Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Позна ли Цар Киро? – Престъпност ще залее Европа, след като България влезе в ЕС

Лидерът на циганската общност в България Цар Киро предрича, че вълна от престъпност ще залее Великобритания и останалата част от Европа, когато страната му влезе в ЕС догодина, пише в статия на неделното издание на в. "Таймс" - "Сънди таймс".

Цар Киро: Престъпността и корупцията в България са огромни проблеми и щом се отворят границите, страната ни ще изнесе и двете в ЕС. Членството в ЕС ще даде много нови възможности на престъпниците.

Те ще разширят империите си, а корумпираните бюрократи, които крадат от народа и от ЕС, ще получат шанс да източат още повече пари, когато започнат да пристигат милиардите долари субсидии.

Вестникът отбелязва, че през май италианската полиция е поставила Цар Киро на върха на пирамида от над 100 заподозрени престъпници от България, обвинени в участие в международна банда за трафик на деца. Цар Киро е отрекъл да е замесен и италианската полиция вече не го разследва.

Цар Киро: Получих сърдечен удар от тази афера, която е резултат от дискриминацията на циганите.

Четиридесет и един души от предполагаемата престъпна групировка, повечето от които са цигани, бяха арестувани при полицейски операции из цяла Европа по обвинения, че купуват или "дават под наем" деца, някои от които са 9-годишни, и ги вкарват контрабандно в Италия. Там децата биват третирани като роби и принуждавани да се занимават с джебчийство, отбелязва вестникът.

Децата били заплашвани и бити, ако не покрият дневната си "норма" от откраднати пари. Те били принуждавани да работят и като куриери за пренасяне на наркотици. Италианската полиция, която ръководила продължилото две години разследване под кодово название "Елвис България" съобщила и за намерени доказателства за сексуална експлоатация. Открито от полицаи 14-годишно момиче било бременно в осмия месец, съобщава "Сънди таймс".

Цар Киро: Смятам, че повечето арестувани от италианците са невинни, но не отричам, че има проблем с престъпността в циганската общност. А щом България влезе в ЕС, престъпници от Пловдив и от цяла България ще отидат във Великобритания, Германия и другите европейски страни.

България е малка страна с население от 7,3 милиона души, в която пред последните пет години са извършени над 150 убийства при мафиотски междуособици или бизнес спорове. Никое от убийствата не е разкрито, отбелязва британският вестник. / БТА /

Източник/ци: dariknews.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!