Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Овчаров: Опозицията на Нинова се изчерпа! Стигна до идиотизъм! Етапът "ГЕРБ" свършва и Бойко Борисов го усеща

Снимка Кадър БТВ

Левите "чугуни" се оказаха много по-гъвкави от "десните чугуни". Ако това беше станало, ГЕРБ почти щеше да изчезне от картата на София, подчертава бившият лидер на БСП-София

Опозицията на Нинова се изчерпа! Стигна до аргумента - дайте, да я махаме! Толкова време, все едно и също нещо искат - да променяме устава, да свикваме конгрес и да я махаме. И все не става. Ами това е вид идиотизъм! Докато водеха принципни спорове, имаше смисъл от цялото това опозиционно говорене. Но когато минаха на лична основа, опозиционерите загубиха симпатиите на социалистите. 

Такава теза изрази в предаването "Лице в лице" по БТВ. 

По време на Тройната коалиция България се развиваше като икономика и като енергийни проекти като никога по друго време за тези 30 години. 

ГЕРБ си изигра играта и взеха всички мерки, за да не допуснат провал. Направиха субсидията 1 лев, което тежко удари БСП. Не засегна нито ГЕРБ, нито ДПС. 

Работещите в държавната и общинската администрация, купеният ромски вот и корпоративният вот реши въпроса за изборите.

Последна "застраховка" за ГЕРБ беше недействителният вот. 

БСП направи крачка и тази крачка е в правилна посока, бе анализът на Овчаров. Според него за пръв път БСП се е явила на избори заедно с други леви партии, както и за пръв път е призовала да се гласува за десни кандидати. Левите "чугуни" се оказаха много по-гъвкави от "десните чугуни". Ако това беше станало, ГЕРБ почти щеше да изчезне от картата на София, подчертава бившият лидер на БСП-София. 

Аз, в моя район, гласувах за десен кандидат за кмет и той увеличи двойно резултата си и спечели. Ако десните чугуни, бяха гласували за нашите кандидати на балотаж, ГЕРБ щеше да претърпи сериозни поражения. ГЕРБ ги беше страх от тези избори и те впрегнаха всички сили, за да ги спечелят. ГЕРБ си изигра играта - корпоративен вот, купен вот, недействителни гласове. Всички тези фактори доведоха до спечелването на изборите. ГЕРБ усещат много добре, че вече не са безалтернативни. Бойко Борисов също го усеща", подчерта Румен Овчаров.  

Мая Манолова беше добър кандидат и щеше да спечели, ако не беше факторът, за който говорих. Мая беше единственият кандидат, с който можехме да постигнем такъв резултат, посочи още Овчаров. Но упрекна Манолова, че не е била достатъчно лоялна към избирателите на левицата. 

Етапът "ГЕРБ" свършва и Бойко Борисов го усеща, добави той. 

Сергей Станишев си има своите качества и не трябва да бъде подценяван. Когато беше премиер, България се развиваше най-добре за всичките 30 години преход. Тогава съм го подкрепял, както и Румен Петков, каза бившият енергиен министър, който коментира твърдението на Кирил Добрев, че Сергей Станишев е бил занесен на моряшко столче в министър-председателския кабинет от Румен Петков и Румен Овчаров.

"Личностните спорове никога не са помогали в БСП. Опозицията трябва да разбере, че е загубила битката с Нинова. Когато водихме принципни, а не личностни спорове в БСП, тогава имаше смисъл от това говорене на опозицията", разкри Овчаров.

"Аз познах изключително точно резултатите от изборите. Казах, че ще имаме двама-трима районни кметове в София. Малко съм разочарован от броя на общинските съветници. За мен резултатите от тези избори са добри за БСП. Партията направи крачка. Мая Манолова беше много добър ход.", каза той. 

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!