Как стои в очите на Горанов болничния лист за химиотерапия, както и за други тежки болести?

Благодаря за подкрепата на Асоциацията на Европейските журналисти! Бойко Борисов и Владислав Горанов излъгаха целия български народ, че свеждат субсидията до 1 лев на глас, защото мислели за тяхното добруване. Де факто обаче Борисов и Горанов се опитаха да занулят опозицията в лицето на БСП. И от нервното държане на министър Горанов стана ясно, че всъщност орязвайки партийните субсидии за БСП искат да занулят БСТВ – една от малкото медии, които противоречат на властта.

Защото на Горанов не му отърва да го питат по същество. В конкретния случай за идиотската идея първия ден от болничните да не се изплаща на болния. Ето моите въпроси към министър Горанов.

– Болничните обикновено се дават не по един ден, а по три дни. Да не би министър Горанов да се опитва да открадне правото на хората да се възстановяват правилно, когато са болни – днес ви караме сами да си плащате първия ден от болничните, после – въобще!

– Как стои в очите на Горанов болничния лист за химиотерапия, както и за други тежки болести? – Хората се борят със смъртта, едвам намират пари да плащат скъпото лечение, а Горанов се навежда в реверанс към работодателите, да пестят първия болничен на такъв човек.

– Какъв е икономическият ефект от предложението. Колко са болничните листове на месец/година и има ли Финансовото министерство изчисления колко пари ще спести на работодателя.

– Първите три дни се плащат от работодателя. Защо държавата иска да противопостави работници и служители на работодатели, като ги настройва един срещу друг.

– Обясненията на Горанов, че социалната система е недофинансирана не е наша бира! Стига да спрете да крадете, много бързо ще напълните и социалната, и здравната, и образователната система с гарантирано качествени услуги.

Нора Стоичкова

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...