Лекарите бият тревога. Пристигна много опасен вирус. Удря за минути и събаря. Първи симптом е

Опасен вирусен ларингит поразява деца и възрастни с висока температура, алармират здравни специалисти.

Заболяването започва внезапно с рязко покачване на температурата, втрисане, болки в мускулите и отпадналост. Заболяването може да започне и с болки в гърлото, което е типично за ларингита, пише Флагман.

Заради нетипично топлото време напоследък в страната върлуват различни вируси, като най-често срещаният е с хрема и температура. Преобладават аденовируси, бокавируси и риновируси, които водят до възпаления на горните дихателни пътища.

В София най-често срещани са бокавирусите, които се предават по въздушно-капков път, а в по-голямата част от страната са разпространени риновирусите, които се предават чрез мръсни ръце. Все още обаче заболеваемостта от респираторни зарази е сравнително ниска, казват лекари. Тя ще се увеличи с настъпването на по-студеното време.

Грипът още не е дошъл. Специалистите го очакват в началото на декември.

Източник/ци: https://vihrogon.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни