Следвайте "Буднаера" в Телеграм

10-те най-странни места за почивка на планетата

Сред най-ексцентричнитеместа за почивка са апартаменти-лодки в Тайланд, кули край Амазонка, пещерен хотел в Турция

Две трети от лятото вече е зад гърба ни и за доста от нас разтоварващата почивка на брега на морето или сред прохладните гористи хълмове вече е само приятен спомен. За тези, чиято отпуска обаче предстои, и търсят нещо уникално като преживяване, сайтът TripAdvisor е изготвил класация за 10-те най-ексцентрични хотели и места за почивка на планетата, посочва специализираното издание Hospitality. TripAdvisor е най-голямата база-данни за пътувания и отдих в света, с над 5 млн. обективни професионални рецензии и читателски ревюта за над 220 000 хотели, курорти и забележителности по света. Месечно сайтът се посещава за справка от над 20 млн. души.

Изглед от “5-звездното иглу” и ледените зали.

1. Леденият хотел: Ice Hotel Quebec-Canada, Квебек, Канада

Това е единственият в Северна Америка хотел, изграден от 12 000 тона сняг и 400 тона лед през зимата на 2005 г. Мразовитият дворец с площ 3000 кв. м. предлага 32 стаи, които могат да поберат да 84 туристи на вечер. В спиращите дъха ледени галерии са подслонени леден параклис, където можете да сключите брак, леден бар с нощен клуб за горещи преживявания при -2 градуса по Целзий и собствена художествена галерия, където естествено са изложени ледени фигури. Гостите могат да покарат ски, да ловят риба в дупка в леда, да стрелят с лък, да се разходят със снегоходки в околностите или да се повозят на кучешки впрягове. За съжаление, леденият хотел е отворен само от 5 януари до 1 април, тъй като след това започва да се размеква.

2. Почивка в затвора: Malmaison Oxford Castlе, замъкът Малмезон, Англия 

Замъкът Малмезон в Оксфорд е затвор от построяването си през 1870 г. до 1996 г. Днес обаче е уютен хотел, в който затворническото минало напомня само интериора на вътрешното фоайе между етажите. Тесните и студени преди килии, сега са превърнати в 110 просторни стаи, апартаменти и двойни апартаменти. Освен предлаганите от хотела традиционен английски пъб, коктейл-бар и чайна, всяка от стаите разполага с със собствен бар, high-res дигитална телевизия и мини-киносалон.

Тайландските дървени лодки-апартаменти.
3. Имперските лодки: Imperial Boat House, Ко Самуи, Тайланд

34 автентични местни оризови баржи от тиково дърво са превърнати в луксозни апартаменти и 8 нискоетажни хотелски крила край брега на океана. Уникалният дървен комплекс, потънал в зеленина, са намира само на 4 км. от местното международно летище. Около откритите басейни с формата на кораб се вият дървени пътечки и стълби сред пищната тропическа растителност, а брега откъм океана “се пази” от истински средновековни оръдия.

4. Изгубеният свят сред снега: Fantasyland Hotel & Resort, Едмънтън, Канада

Хотел Fantasyland Hotel & Resort наистина сякаш ви прехвърля в друг свят, особено когато навън температурите са -30 градуса по Целзий и всичко е затрупано от сняг. Освен с разкошни стаи, комплексът разполага с огромен закрит воден парк с площ над 21 000 км. м., закрита ледена пързалка, закрито игрище за голф и дори закрит увеселителен парк със секващо дъха “влакче на ужасите”.

Кулите на Амазонка.
Пустинният оазис Ал Маха.
5. Кулите на Амазонка: Ariau Amazon Towers Hotel, Манауш, Бразилия

Хотелският комплекс представлява няколко 34-метрови наколни кули, които на височина достигат върховете на близко разположените махагонови дървета във държовните тропически гори, а основите им се мият от водите на Амазонка. Отделните кули са свързани от висящи мостчета до 20 м. над водите на реката, а сред предлаганите атракции са разходки в джунглата, къпане с делфини, сафари с каймани и лов на пирани. Стаите се отличават с простота и удобство като естественото обкръжение на курорта предлага близък досег с изобилие от представители на местната флора и фауна, включително различни видове маймуни, които можеш да храниш с ръка и дружелюбни папагали.

  6. Розата на пустинята: Al Maha Desert Resort, Дубай, ОАЕ

Разположен сред едноименния оазис в дубайската пустиня, хотел Al Maha Desert Resort предлага модерни къщи с веранди, предлагащи изглед към нажежените пясъци и стадата пустинни антилопи, личен басейн и екстериор в традиционния “бедуински” стил. Оригиналните развлечения включват каране на джип сред дюните, лов със соколи, разходки с камили и екскурзии из суровите планини Хаджар. Дивите антилопи и газели са свикнали с хората и нощем навлизат в оазиса, за да пият вода от басейните.

7. Вигвам край магистралата: Wigwam Motel, Холбрук, САЩ

Мотелът е разположен на легендарната Магистрала № 66 в Аризона. Живописните вигвами-апартаменти всъщност са направени от бетон, но предлагат неповторим изглед. Обстановката на мотела напомня типичното заспало американско градче от 50-те години, като в този стил са мебелите, автомобилите и дори сирената на преминаващия през градчето влак. Цените не са високи, като една нощувка в бетонното “типи” струва $ 45.

Пещерният хотел в Кападокия.
8. Пещерна наслада: Yunak Evleri, Ургюп, Турция

Хотелът е разположен в 6 допълнително разширени естествени пещери, като отделните стаи са свързани със стръмни, лабиринтоподобни проходи между скалите и каменни стълби, изсечени в склона на планината. Помещенията, обзаведени в ориенталския стил на Османската империя, разполагат със собствени вътрешни дворчета с тераси, откриващи чудесен изглед към планинския пейзаж. Комплексът разполага с 6 пещерни къщи, 29 стаи, датиращи още от V-VI век и разкошен “гръцки” апартамент от XIX век. Юнак Евлери е идеалното място, откъдето да се впуснете в изследване на изкустно построени древни подземни градове на Кападокия, скритите пещерни църкви и скалните пътеки.

9. В сърцето на коридата: Quinta Real Zacatecas, Закатекас, Мексико

Хотелът е построен около бивша арена за борба с бикове от XVII век. Quinta Real Zacatecas олицетворява “старото Мексико” на испанските конквистадори с с характерната колониална архитектура. Красиво осветен през нощта, комплексът предлага изглед към арките на древния акведукт на града и множество антикварни магазинчета и неповторими заведения във вътрешността на пясъчната арена.

10. Къщата на Барби: Madonna Inn, Сан Луис-Обипсо, САЩ

Пъстрият, натруфен хотел, с вид на страноприемница, излязъл от приказките, се намира на половината път между тихоокеанските мегаполиси Сан Франциско и Лос Анджелис. Крещящата сграда в алпийски стил, с кулички и вити дървени стълбища, предлага 109 стаи, всяка от които е с различен стил и обзавеждане и в различна цветова гама. Домакините са горди именно с факта, че в хотела няма и 2 еднакви стаи. Посетителите отбелязват, че той по някакъв начин напомня кукленските къщи на Барби.

Източник/ци: bgfactor.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!