Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ало, Банов, за вендета в „Ирландеца“ и ”Кръстника” ли говориш или за Министерство на културата?

Много добре знам от началото до края, кой е този невероятен интелект… - допълва с иронична усмивка министърът.

Отказва да назове този „невероятен интелект“, защото било личен въпрос. Не пожела да разкрие също дали е споделил с премиера Борисов за личната вендета. Щял да даде информацията на прокуртурата.

Синоними на вендета са кръвно отмъщение и разплата. Вендетата идва от италианската дума vendetta. Някога, в родово-общинския строй ако някой е извършил убийство на член от рода, той ще бъде преследван докато не бъде ликвидиран. Така се е разбирало възмездието. Кръв за кръв, зъб за зъб, око за око и пр.

В днешно време вендетата се свързва с мафиотските структури.

Министерство на културата мафиотска структура ли е? Или не само?

Банов каза, че не „делял“ и затова бил неудобен. „Делял“... също е термин, използван от специфични среди, означаващ разпределяне на нечисти пари. И ако такъв речник „върви“ в културното ведомство, какво остава за другите?

Банов би трябвало да е наясно, че Борисов не му иска оставката само, за да не признае, че Елена Йончева, която извади на светло скандала с ремонта на Ларгото, е права. Това го спасява. Но пък вкарва управляващите в режим на обяснение дали мафиотските традиции за вендета важат и за тях?

"Кръстника" на Марио Пузо или „Ирландецът“ на Чарлз Бранд четем или става дума за българско министерство? Малко се объркахме...

Фрог нюз

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!