Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Представляващият ВСС Магдалинчев увърта за заплахата на Гешев към съдия Дишева

.

Боян Магдалинчев

Източник: БГНЕС

Представляващият ВСС Боян Магдалинчев отрече да е присъствал на срещата на Иван Гешев и Атанаска Дишева, където номинираният за главен прокурор е заплашил съдийката.
"Не говоря за конкретния случай, но не оставам с впечатления, че става въпрос за заплаха, не вярвам да е изречено в контекста на заплахата." Вероятно е имал предвид, че г-жа Дишева е добър оратор и много добре се аргументира при изказвания, увърташе  Магдалинчев. 

Той отрече това да е било препратка към съдия Лалов, срещу който според Магдалинчев има три дисциплинарни производства. В конфликта между Гешев и Дишева той ясно показа, че застава твърдо зад Гешев.

Магдалинчев направи коментар за впечашното заседание на висшите магистрати, което се проточи над пет часа и не мина без напрежение: Аз съм участвал в избор на главен прокурор, на председател на Върховен касационен съд и Върховен административен съд. По-продължителна процедура от тази на Иван Гешев не е имало. 

Има различни тълкувания кога държавният глава ще издаде указ за новия главен прокурор. Но очаквам той да го направи в обичайния срок - както беше при назначаването на председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков, заяви представляващият ВСС.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!