Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гешев: Кръговете, които не ме харесват, имат проблем с прокуратурата

.
Иван Гешев и Румен Радев

Има кръгове, които не ме харесват. Хора, които са засегнати от действията на прокуратурата по прилагането на закона, търсят някаква възможност да се провали процедурата и кандидатът в нея.
Това каза Иван Гешев във връзка с предстоящото прегласуване на кандидатурата му за главен прокурор в четвъртък от Висшия съдебен съвет, предаде novini.bg. 

Няма да коментирам президента, аз казвам само, че той спази Конституцията, произнесе се, както каза, в обозрим срок, изложи мотиви, които не беше длъжен да изложи, обоснова се какви според него са причините, за да върне указа, така че процедурата продължава и аз му благодаря за това. 

Няма от какво да се притеснявам, както виждате на десетчасовото изслушване няма обективни данни да се притеснявам и мисля, че всеки български гражданин може да си изгради впечатления за мен, за работата ми, за концепцията ми. 

За мен е ясно едно, тук не става въпрос за някакви проблеми с Конституцията, не става въпрос за проблеми със законодателството. 

В резултат на работата ми през последните години много хора се притесняват, че Прокуратурата активно осъществява правомощията си по противодействие на престъпността и че засегнахме много сериозни икономически интереси за милиарди. Бяха повдигнати на обвинения на хора, които вие журналистите наричате олигарси, някои от тях още са в ареста. КОНПИ замрази сериозни икономически активи, което засегна сериозно финансови, политически, икономически и всякакви други интереси на тези кръгове, затова изборът ми е труден, обясни Гешев. 

Гешев допълни, че на следващото изслушване ще стане ясно дали посочените аргументи на президента Румен Радев да не подпише указа за назначаването му ще бъдат приети или отхвърлени.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!