Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Липсата на работници проваля сезона в Банско! Хотелиери питат Ангелкова докога ще хранят чиновници в министерството

xx

Зимният туристически сезон чука на вратата, а все повече собственици на хотели в Банско се жалват, че никой не иска да работи в туристическия град. Само преди една две години наемахме македонци, украинци сега и те не искат. 

Зимният туризъм не е като летният, защото през лятото учениците са във ваканция и някои от тях предпочитат да работят.

Има и стажове в хотели през ваканцията, а ние буквално няма откъде да вземем кадри/ Министърката на туризма отдавна е наясно с този проблем, но вместо да се вземат мерки и държавата по някакъв начин да субсидира зимният туризъм в България, на нас постоянно ни се казва да се оправяме сами.

Само преди няколко дена тя беше в курортният град и за пореден път се направи на глуха, за това какво ще направи държавата за да вдигнем заплатите на персонала в бранша, естествено отговори не чуваме, не защото не знаят, а защото за тях е важно да ни вземат данъците, да ни проверяват постоянно и да ни налагат все повече и повече правила свързани с разходи, коментират хотелиери от града и добавят.

Откакто Ангелкова пое туризма в България хаоса е пълен, държавата само иска, но не иска да прави отстъпки, а когато вдигнем цените, хората ни питат, защо е по-скъпо дори от курортите в Австрия и Франция. Ние знаем защо е по- скъпо и министърката знае, това е така, защото там държавите си развиват туризма, а тук буквално държавата го съсипва. 

Вижте само колко чиновници има в министерството на туризма и си задайте само един въпрос, на този умрял туризъм в който дори вече няма кой да работи, защото сме неконкурентоспособни относно що се отнася до заплати, за какво са ни толкова много чиновници, които да храним? 

Източник: bulbulgnewsbgg.blogspot.com

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!