Следвайте "Буднаера" в Телеграм

От днес първи протест срещу новоизбрания кмет на Варна Иван Портних. Искат отмяна на изборите

Протест срещу Иван Портних и ГЕРБ при оспорени избори в съда организира един от кандидатите за кмет на Варна Светлозар Иванов утре в 12 часа пред общината.

Ето какво пише той:

"Варненци, в понеделник ще издигна глас 📢срещу поредните недействителни изборни резултати пред сградата на община Варна от 12.00 ч., като участвам в протест срещу встъпването на Иван Николаевич Портних и другите кметове на ГЕРБ!

През 2011, когато отново след изборни манипулации беше избран кмета на ГЕРБ Кирил Йорданов, ние не излязохме веднага и разрухата продължи, докато цяла Варна излезе през 2013 г. с надежда за промяна.
30 години демокрация, нека да излезем и да защитим сводобата и правата си!🇧�

➡️Гражданите сме поканени да присъстваме на заклеването им, но изборите са оспорени от мен в съда и следва да бъдат отменени, като незаконни.
➡️ 15062 недействителни бюлетини за изборите във Варна не могат да бъдат обяснени с нищо друго освен с пълна подмяна на вота на варненци!
➡️ 83% от варненци не подкрепят Иван Портних и ГЕРБ да продължат да управляват, което е видно даже и според манипулираните резултати. Действителността е, че над 90% не ги подкрепят.
➡️ Иван Портних е невидим кмет, без приемен ден, не отговарящ на въпросите на общинските съветници, на обикновените хора и малкия бизнес, не приемащ инвеститори, и без да участва реално в изборите."

Източник/ци: https://petel.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!